De elektrische step is in veel steden al een bekend beeld.
Volledig scherm
De elektrische step is in veel steden al een bekend beeld. © AFP

Stelling | Laat die mensen op hun e-stepjes toch lekker met rust

jouw meningIn Parijs en Berlijn schieten ze met gemak door het drukke verkeer: elektrische steps. Daar zijn ze al een normaal beeld in de stad. De populariteit van dit vervoermiddel zorgt dat ook meer en meer Nederlanders er op rijden. Maar dat gaat niet zonder het risico op een bekeuring van maximaal 360 euro.

4 reacties

 • B Zieleman

  2 jaar geleden
  Fietspaden en dergelijke raken zo wel vol met van al die verschillende elektrische dingen. Elektrische fietsen gaan harder dan gewone fietsen, die steppen zullen weer zachter gaan. Steppen zijn wendbaarder en zullen vaker ergens tussendoor schieten. Het verschil in snelheden lijkt me ook niet bevorderlijk. Ik vind de bestuurders van die steppen wel heel kwetsbaar, zeker voor het zwaardere verkeer, vrachtwagenchauffeurs zullen ze gauw over het hoofd zien.
 • jos zoet

  2 jaar geleden
  Nederland progressief? Ook hier lopen ze achter de feiten aan...
 • E van der Harg

  2 jaar geleden
  Die dingen zijn niet toegestaan in ons verkeer en daarmee uit. NIET dus. Als er wat gebeurt ben je de klos, een beetje of de rest van je leven in een afhankelijke positie? Of erger? Afhankelojk van de samenleving, zeg maar... Dat je voor jezelf een keuze maakt is prima, maar de tegenpartij heeft die keus niet.. Gebruik je verstand.
 • E. Lentekind- De Jong

  2 jaar geleden
  Je gaat onverzekerd deelnemen aan het verkeer. Wie betaalt de schade? Solidariteit heeft ook een grens lijkt me.