De nieuwe passagiersterminal van Lelystad Airport is sinds november 2018 klaar, maar wordt niet gebruikt.
Volledig scherm
De nieuwe passagiersterminal van Lelystad Airport is sinds november 2018 klaar, maar wordt niet gebruikt. © Marco Okhuizen / Hollands Hoogte ANP

Stelling | Lelystad Airport is de perfecte plek voor asielopvang

JOUW MENINGIn de zoektocht naar extra opvangplekken voor asielzoekers, heeft Den Haag mogelijk het oog laten vallen op Lelystad Airport. Een formeel verzoek is er nog niet, maar als dat komt, gaat de nu nog niet werkende luchthaven in gesprek.

24 reacties

 • Dirk Jan Verdoorn

  2 maanden geleden
  Ongelooflijk, wel getraumatiseerde asielzoekers op loopafstand van 80.000 vliegtuigbewegingen per jaar en als het om je eigen haard gaat is 35 kilometer afstand en 3000 meter hoogte opeens een heel groot probleem.
 • Heidi Daenen-Kraaij

  2 maanden geleden
  Die luchthaven moet open , dus nee geen asielzoekers , maar vliegtuigen
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Lelystad als asielzoekers centrum levert niets op? Dit jaar weer 200.000 erbij. De jaren daarop ook. Of zijn er dromers die denken dat het gaat afnemen?
 • J.F.G.C Rutgers

  2 maanden geleden
  Dat is niet eens mogelijk, je krijgt dan weer een Ter Apel effect. S'nachts niet te harden met die kou. Daarnaast staat er luchtvaart equipment... Niet bepaald handig. Oja alles is met glas. Dus welke privacy?!
 • Ton van Schagen

  2 maanden geleden
  Er zijn teveel niet-vluchtelingen binnen Nederland. Los die op, dan is er voldoende ruimte voor normale opvang van Oekraïense mensen en anderen uit oorlogsgebieden. Maak van Lelystad Airport een bedrijventerrein voor IT, milieu en energie technieken.