Een initiatief voor een nieuwe basisschool met bijzonder onderwijs in Lelystad zorgt voor onrust op sociale media. De website toont militaristische foto's van kinderen met nepwapens, waar plastic balletjes mee afgeschoten kunnen worden en die lijken op bestaande vuurwapens.
Volledig scherm
Een initiatief voor een nieuwe basisschool met bijzonder onderwijs in Lelystad zorgt voor onrust op sociale media. De website toont militaristische foto's van kinderen met nepwapens, waar plastic balletjes mee afgeschoten kunnen worden en die lijken op bestaande vuurwapens. © Sebastiaan Thie/RLG

Stelling | Leren rekenen met een nepgeweer is ongepast

JOUW MENINGEen schietsportvereniging in Lelystad wil een basisschool oprichten waarbij kinderen die vastlopen in het onderwijs onder andere met schietspellen toch onderwijs krijgen.

11 reacties

 • Bob Buckmann

  2 maanden geleden
  Volgens mij moet het andersom: als je kunt rekenen mag je als beloning een spelletje doen.
 • Arend van Faassen

  2 maanden geleden
  Misschien beter zo leren rekenen dan helemaal niet leren rekenen.
 • Liesbeth Schut

  2 maanden geleden
  Ik heb liever dat de jeugd fysiek en onder begeleiding leert omgaan met "wapens" dan dat ze in een fictieve "wereld" mensen, dieren en rare wezens afschieten zonder consequenties. Het gros van de pubers met een rugzak die ik naar school en huis heb gereden wilden liever het leger in of (met de handen) werken dan in de "normale" schoolbanken zitten. Mits de kinderen goede begeleiding krijgen zie ik dit type school best een goede functie kunnen krijgen.
 • Oosterveen

  2 maanden geleden
  Slordig dat in de papieren versie van de krant een onvolledige zin staat, zeker gezien de kritiek op de taalfouten van de school.
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Dependance in Kiev ?
 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”