Expertisecentrum Rutgers: ,,Leerlingen die van jongs af aan op een positieve manier over relaties en seksualiteit leren, hebben een positiever zelf- en lichaamsbeeld, kunnen beter communiceren over hun wensen en grenzen en ze leren respectvoller met elkaar omgaan.”
Volledig scherm
Expertisecentrum Rutgers: ,,Leerlingen die van jongs af aan op een positieve manier over relaties en seksualiteit leren, hebben een positiever zelf- en lichaamsbeeld, kunnen beter communiceren over hun wensen en grenzen en ze leren respectvoller met elkaar omgaan.” © Foto: Erik van 't Woud

Stelling | Les over seksuele oriëntatie hoort niet thuis op de basisschool

JOUW MENINGDuizenden kinderen op basisscholen en in het speciaal onderwijs krijgen deze week les over relaties, seksualiteit en grenzen in de Week van de Lentekriebels. Scholen zijn sinds 2012 verplicht om hier voorlichting over te geven.

20 reacties

 • Henk Renzebrink

  2 maanden geleden
  @B. Veerman Mijn idee Veerman!! Ik maak mij wat dat betreft grote zorgen voor de toekomst. Kinderen op de basisschool hebben al lang een mobieltje. Moeten ze dan alles daar vanaf halen en dan slachtoffer worden van het algoritme. We leven in 2023 en daar horen nu eenmaal ook gender veranderingen bij of je dit nu goedkeurt/wil of niet. Alles is toegankelijk door het internet. Dan kun er beter vroeg bij zijn om hier onderbouwde uitleg over te geven.
 • Bertus Postema

  2 maanden geleden
  Seksuele voorlichting kan inderdaad niet vroeg genoeg beginnen en het is een eerste verantwoordelijkheid van ouders maar....... Willen kinderen wel met ouders over dit onderwerp praten? Ga eens bij jezelf na: Alleen al het idee dat je ouders seks hadden daar wilde ik destijds niet eens aan denken. Wees blij met de aanpak van professionals, die wel kans zien om dit (zeer noodzakelijke) onderwerp met kinderen bespreekbaar te maken.
 • W Dijkstra

  2 maanden geleden
  Er zijn genoeg juffen en de meesters op de basisschool die niet eens correct kunnen spellen of rekenen. Een best wel gevoelig onderwerp als dit wil ik niet aan ze toe vertrouwen. Op school de basisvaardigheden leren is al moeilijk genoeg. De rest gewoon thuis.
 • HAM Boelens

  2 maanden geleden
  Op school leer je de basis vakken en dat laat nog wel eens te wensen over. Maar seksuele voorlichting? Daar… hebben ze helemaal geen tijd voor. Kijk wat ze allemaal bedenken. Maar geen tijd voor de normale leerstof. Wel voor sex? En clitoris en foto dickpic? Dit zijn zaken voor de ouders.
 • Bas van Zeist

  2 maanden geleden
  Ik heb mijn liefde gevonden. Op het werk en we zijn alleen goede vrienden voor op het werk.