Op dit moment moeten transgenderpersonen nog een deskundigenverklaring halen voordat ze de registratie van hun geslacht kunnen wijzigen. Met de nieuwe wet hoeft dat niet meer.
Volledig scherm
Op dit moment moeten transgenderpersonen nog een deskundigenverklaring halen voordat ze de registratie van hun geslacht kunnen wijzigen. Met de nieuwe wet hoeft dat niet meer. © Pix4Profs / Jan Stads

Stelling | M of V in je paspoort moet je zelf kunnen bepalen

JOUW MENINGAls de Tweede Kamer de nieuwe transgenderwet aanneemt, kan iemand straks zelf beslissen of diegene een V of een M in het paspoort wil. De Kamer debatteert deze week over de wet.

12 reacties

 • Erik Biesemaat

  2 maanden geleden
  @ Verbruggen, een van de weinige zinnige en respectvolle reacties.
 • Opdam

  2 maanden geleden
  Het hele gebeuren rond om deze kwestie wat aanwakkert door de linkse kiezers. Je bent man of vrouw. En doe aub niet zo moeilijk allemaal. Het wordt hier in dit land met de dag gekker
 • Cora Kersten

  2 maanden geleden
  We zijn man of we zijn vrouw. Dat we ons niet prettig in ons vel voelen en dus zowel geen man als vrouw willen/kunnen zijn veranderd niets aan een lettertje in een paspoort! Accepteer het en ga verder met het leven waarin je je het prettigste voelt!! Is er ook minder kritiek vanuit de samenleving want die wordt alleen maar gevoed door er iedere keer de aandacht op te vestigen!
 • Recent- Toegevoegd

  2 maanden geleden
  Je bent nu eenmaal man, vrouw of verknipt
 • André Dalmolen

  2 maanden geleden
  Als we er ineens zoveel problemen hebben met M of V of T of iets, misschien dan XY of XX. Daar valt niets aan te wijzigen. En degene met afwijkende XXY of XYY, die krijgen dat gewoon in de pas… probleem opgelost.