De 80-jarige joodse Lous Steenhuis-Hoepelman overleefde twee concentratiekampen en sprak met de jongeren uit Urk die verkleed als nazi's de straat op gingen.
Volledig scherm
De 80-jarige joodse Lous Steenhuis-Hoepelman overleefde twee concentratiekampen en sprak met de jongeren uit Urk die verkleed als nazi's de straat op gingen. © Videostill

Stelling | Maak bezoek aan een concentratiekamp verplicht voor alle jongeren op de middelbare school

JOUW MENINGDe Urker jongeren die een nazi-verkleedpartij hielden zijn in gesprek gegaan met de Joodse Lous Steenhuis-Hoepelman. Zij overleefde meerdere concentratiekampen. Het was een goed gesprek volgens haar, maar excuses vindt ze niet voldoende. 

0 reacties

  1. Pillen geven? Eerst maar eens een gesprek, langer dan tien minuten per patiënt
    PREMIUM
    Column

    Pillen geven? Eerst maar eens een gesprek, langer dan tien minuten per patiënt

    Stel nou dat er steevast, voordat er een medisch traject in wordt gegaan, eerst een levensstijlcheck gedaan wordt? Desnoods online. Onderzoekers aan de Universiteit van Gent hebben ontdekt dat voeding een rol bij het ziekteverloop van corona zou kunnen spelen. Mensen die zwaar ziek werden of zelfs kwamen te overlijden, hadden vrijwel allemaal een ernstig tekort aan selenium en zink in hun bloed. Waar die stoffen in zitten? Vooral in vis. Ik begrijp nu waarom Urk zo ontspannen die pandemie doortokkelt.