Woordvoerder Tony Hardenberg van de Nederlandse Federatie Omgevingslawaai Motorfietsen: ' De geluidsoverlast is dusdanig, dat mensen niet meer in hun eigen tuin of op hun eigen balkon kunnen zitten.'
Volledig scherm
Woordvoerder Tony Hardenberg van de Nederlandse Federatie Omgevingslawaai Motorfietsen: ' De geluidsoverlast is dusdanig, dat mensen niet meer in hun eigen tuin of op hun eigen balkon kunnen zitten.' © Frank de Roo

Stelling | Meer wegen moeten afgesloten worden voor lawaaierige motoren

JOUW MENINGHet motorseizoen begint weer. Dus zijn er meer motorrijders op (afgelegen) polder- en dijkwegen. Als het aan de Nederlandse Federatie Omgevingslawaai Motorfietsen (Nefom) ligt moeten die wegen voor lawaaierige motoren tijdelijk afgesloten worden om rust voor aanwonenden te garanderen.

13 reacties

 • P Hendriksen

  2 maanden geleden
  Er rijden in mijn stad Deventer enorm veel autos rond met dsg versnelling en een bypass in de uitlaat. Enorm lawaai. Die zeurende pensionado's kennen t verschil niet tussen auto en motor.
 • Tonny Pool

  2 maanden geleden
  Mijn motor is helemaal origineel en daarom kan men mij en mijn motor niet weren. Zorg er maar voor, dat die lawaaierige motoren van de straat worden geweerd. Dus geen imitatie of andere uitlaten op auto's en motoren.
 • Ron Offerman

  2 maanden geleden
  Ik snap dat lawaai niet leuk is maar geef niet alleen de motoren de schuld, want dan lijkt het of je jaloers bent op motorrijders. Elke groep heeft lawaaimakers dus niet alleen de motoren. Zo hoor ik regelmatig brommers en auto’s die meer herrie maken dan een opstijgende Airbus A380 maar daar hoor je mensen dan weer niet over. Pak gewoon diegene aan die de herrie maken en laat de rest met rust. Wegen afsluiten voor een bepaalde groep is gewoon een soort van discriminatie.
 • Yvonne Dijk

  2 maanden geleden
  Laat ze maar meer toezien op rijgedrag. Hier ook leuk bochtig binnenweggetje waar mensen lopen en fietsen. Als je gebaart of het iets rustiger / of langzamer kan trekken ze het gas even extra open. Bezopen figuren, verpesten het voor de normale rijders.
 • Elly Verrips

  2 maanden geleden
  Vraag..... is er dan geen APK keuring voor motoren? Ze kunnen even hard als een auto, vereisen een rijbewijs enz. Dan mogen ze bij de jaarlijkse keuring die herrie uitlaten weer verwijderen.
 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. Lezers over asielzoekers die fietsen krijgen: ‘De omgekeerde wereld!’
  PREMIUM
  lezersreacties
  96

  Lezers over asielzoe­kers die fietsen krijgen: ‘De omgekeerde wereld!’

  Om te voorkomen dat er veel gestolen fietsen verhandeld worden in Kampen, krijgen asielzoekers in het azc in Dronten fietsen die ze zelf moeten onderhouden. Dit plan krijgt maar weinig sympathie van lezers: ‘Ik denk dat ik maar eens een oude auto ga jatten, misschien krijg ik dan van het Rijk een nieuwe.’
  Zwolle, Apeldoorn, Deventer, Steenwijkerland, Zutphen, Lochem, Hardenberg, Raalte, Dronten, Zwartewaterland, Staphorst, Brummen, Zeewolde, Hattem, Olst-Wijhe, Dalfsen, Harderwijk, Nunspeet, Voorst, Meppel, Heerde, Oldebroek, Rijssen-Holten, Berkelland, Epe, Elburg, Noordoostpolder, Urk, Nijkerk, Ermelo, Bronckhorst, Ommen, Putten, Kampen, Lelystad