ANP
Volledig scherm
© ANP

Stelling | Mensen die gevaccineerd zijn, moeten meer vrijheden krijgen dan mensen die (nog) niet gevaccineerd zijn

jouw meningHet was een veelbesproken onderwerp afgelopen week: het vaccinatiebewijs. D66-lijsttrekker Sigrid Kraag wil dat Nederlanders meer vrijheden krijgen als zij gevaccineerd zijn tegen corona. Premier Mark Rutte was afgelopen week nog voorzichtig over een vaccinatiebewijs.

9 reacties

 • E Goedhart

  5 maanden geleden
  De regels zijn te generiek. Het ene terras is het andere niet. Maar als je in de openlucht op 1,5m van iemand anders kan zitten, moet een terras gewoon open kunnen, net als afgelopen zomer het geval was. Ook merk ik dat de handhavers er soms lol in lijken te hebben om op te treden. Een jongetje van 14 die op de 1e avond van de lockdown om 21.01 klem wordt gereden door de politie en een onbetaalbare boete krijgt, geeft dat wel aan.
 • A Nijland

  5 maanden geleden
  Ja, het is een gemeen virus en ondanks dat moet er versoepeld worden en natuurlijk mag je vaccineren weigeren. Ziek worden lijkt wel verboden geworden en sterven mag al helemaal niet meer. Toch is dat wat alle levende wezens gaan doen, ergens aan sterven, je weet alleen niet wanneer. Artsen denken te moeten kiezen, waarom? Als je bij de slager kwam en je trok je nummer was dat leidend, of er moest iemand zijn die je voor liet gaan. Stop met bang maken, artsen en virologen niet laten beslissen.
 • Martin Flier

  5 maanden geleden
  Met vaccinatie ben je niet meteen onschendbaar en kun je nog altijd anderen besmetten. Dat hele paspoort slaat dus nergens op, alsof het een vrijbrief is om alles maar weer te kunnen. En dan is nog maar zeer de vraag of de vaccinatie die je hebt gekregen wel effectief werkt tegen alle varianten en nog altijd voldoende bescherming biedt. Maar ja, onze vakanties ver weg zijn zó belangrijk dat men onverwijld als gewillig proefkonijn akkoord gaat.
 • B Enjamin

  5 maanden geleden
  Mensen moeten zelf bepalen of ze gevaccineerd willen worden of niet. Baas over eigen lijf vind ik, en niet mensen in hokjes gaan plaatsen. Wel ben ik voor sneltesten BIJ evenementen en dergelijke, waar veel mensen bij elkaar komen. Dit zou misschien voor het griepvirus gerealiseerd kunnen worden, zodat de griep ook meer ingedamd wordt?
 • M Fritschij

  5 maanden geleden
  Waarom zou alles en iedereen niets mogen tot de laatsten zijn ingeënt? En: het is niet zo dat je minder vrijheden hoeft te hebben als je niet gevaccineerd bent--> maak testen makkelijk. Dan kan de boel weer open voor diegenen die OF een vaccinatie bewijs kunnen laten zien OF een negatieve test. TOP idee toch? Ik zie het probleem niet.