Koning Willem-Alexander en koningin Maxima vertrekken van Paleis Noordeinde naar de Grote Kerk op Prinsjesdag.
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima vertrekken van Paleis Noordeinde naar de Grote Kerk op Prinsjesdag. © ANP

Stelling | Miljoenen voor de Oranjes is weggegooid geld

JOUW MENINGEen miljoen euro voor koning Willem-Alexander en vier ton voor koningin Maxima: op Prinsjesdag is ook bekend geworden wat de leden van het Koninklijk Huis komend jaar aan inkomen krijgen. In totaal cashen de Oranjes ruim tien miljoen euro.

6 reacties

 • Hans Thelosen

  1 jaar geleden
  Als dat wat er nu in politiek Den Haag allemaal plaatsvindt democratie is, dan moeten we daar ook maar afscheid van nemen!
 • B. Veerman

  1 jaar geleden
  @ Gerrit v/d Brink, Nederland heeft per capita het duurste staatshoofd van Europa, een president zal altijd goedkoper zijn omdat de regering dan zelf bepaalt hoeveel de president krijgt en de familie van de president geen cent krijgt. Er leeft op dit moment niemand in Nederland die ooit voor het koningshuis gekozen heeft, een veel ondemocratischere verspilling van geld bestaat er bijna nergens ter wereld.
 • Hans Thelosen

  1 jaar geleden
  Wat een afgunstig volkje zijn we toch, bah!
 • gerrit van den Brink

  1 jaar geleden
  Het koningshuis in Nederland is een relatief goedkoop en zeer goed reclame middel in het buietenland. Een president uit zo'n klein landje heeft totaal geen aanzien en zal nergens serieus genomen worden. Verder is een wisseling van een president elke 4 jaar een nog veel duurdere aangelegenheid. Wat dachten we van wachtgeldregelingen en dergelijke. Ook plaatsen om buitenlandse gasten te ontvangen zullen we voor een evt president moeten financieren
 • A.G. de Jong

  1 jaar geleden
  Misschien is het een idee dat het koningshuis voortaan particulier bekostigd wordt, en geen geld meer uit de publieke middelen ontvangt. Maak van het koningshuis een stichting. Iedereen die de monarchie een warm hart toedraagt kan dan een abonnement op het koningshuis nemen, men ontvangt dan als donateur een mooi tijdschrift met alle lief en lee van de familie en mag dan ook aanwezig zijn als er weer ergens een lintje doorgeknipt moet worden. En de rest van de bevolking is hiervan gevrijwaard.