Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) tijdens het debat in de Tweede Kamer over de mondkapjesdeal die het ministerie van Volksgezondheid sloot met Sywert van Lienden.
Volledig scherm
Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) tijdens het debat in de Tweede Kamer over de mondkapjesdeal die het ministerie van Volksgezondheid sloot met Sywert van Lienden. © ANP

Stelling | Minister Hugo de Jonge mag blijven

JOUW MENINGHugo de Jonge erkent dat hij meer had moeten melden over zijn bemoeienis met de omstreden mondkapjesdeal van Sywert van Lienden. Sorry, zegt hij daarvoor tegen de Tweede Kamer. ,,Maar’’, zegt hij ook, ,,ik bemoeide me niet echt inhoudelijk met de miljoenenorder.’’

20 reacties

 • Pieter J. den Ouden

  1 jaar geleden
  Ben benieuwd of straks als het Deloitte rapport beschikbaar is hoe daarin betrokken, maar ook betrokkenheid wordt uitgelegd. Verwacht dat al die anti-Hugo uitingen dan op de schroothoop van duidelijke vooringenomenheid kunnen.
 • Jan Kelder

  1 jaar geleden
  Hugo de Jonge begrijpt niet dat mensen aan z'n integriteit twijfelen. Beste Hugo wanneer je dus eerst aangeeft je er niet mee bemoeit te hebben wat achteraf dus wel zo is en dus 2 x niet helemaal goed hebt aangegeven vanaf 2020 hoe e.e.a., is verlopen dan moet je toch niet verbaasd zijn dat mensen aan je gaan twijfelen !!?? Als dit bij ons op het werk gebeurd was dan was ook voor jou de melding: functie elders gekomen !!!!!!
 • Liesbeth Schut

  1 jaar geleden
  Het is prima als iemand zijn of haar integriteit verdedigt. Maar dan moet die persoon ook integer geweest zijn. En dáár schort het, naar mijn mening, aan bij Hugo de Jonge.
 • Pieter J. den Ouden

  1 jaar geleden
  Hugo de Jonge heeft groot gelijk dat hij zijn integriteit verdedigt. Hyena's als Klaver die zich slechts in een roedel sterk ervaren ( verkiezingen hand in hand met Ploumen verloren !!!) zijn de creators van het wantrouwen in de Haagse politiek met z'n oude op communisme georiënteerde lijn van collectieve, selectieve aanpak van de boeren.
 • A.G. de Jong

  1 jaar geleden
  Hugo de Jonge heeft, zo begrijp ik, zijn excuus vandaag weer ingetrokken. Hij verwijt nu de oppositie dat ze het hebben gewaagd om zijn ‘integriteit’ in twijfel te trekken! Als je denkt dat het niet nog potsierlijker kan….
 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.