Een agent controleert met een lasergun de snelheid.
Volledig scherm
Een agent controleert met een lasergun de snelheid. © Ryan Poll

Stelling | Net als in Duitsland moeten hier ook de snelheidsboetes verdubbeld worden

JOUW MENINGDuitsland heeft de naam bij veel Nederlanders van ‘onbeperkt hard rijden’, maar dat is op heel veel plekken helemaal niet het geval. En wie de limieten op die trajecten negeert kan binnenkort een flink hogere boete verwachten. 

15 reacties

 • Marcel Janssen

  1 jaar geleden
  In NL ook gewoon puntensysteem instellen met lagere boetes. Boete helpt alleen als je die in de portemonnee voelt. Puntensysteem is voor iedereen gelijk.
 • WG Jansen

  1 jaar geleden
  Men (reageerders) vergeet even voor het gemak dat naast de geldboete, men in Duitsland een zgn. puntensysteem erop nahoudt. En reken maar, dat hakt er meer in dan welk bedrag dan ook. Maanden je rijbewijs kwijt zijn is iets wat niemand wil. Let er maar eens op dat bij specifieke omstandigheden (werkzaamheden e.d.) de Duitse buur zich beter houdt aan de regels dan wijzelf. Dat stukje discipline zouden wij kunnen overnemen. E.e.a. valt en staat natuurlijk wel met handhaving en pakkans.
 • Aleid Hiethaar

  1 jaar geleden
  Ik ben er mee eens dat de boetes hoger worden,maar wel onder bepaalde regels.Zou graag zien dat de hoogte van de boetes naar inkomen gaan.100 euro voor iemand in de bijstand is anders voor iemand met een meer dan modaal inkomen.Iemand met een meer dan ruim inkomen lacht daar om.Gewoon naar ratio.
 • S. Puschaner

  1 jaar geleden
  En de staatskas spekken zeker Echt niet!!!! Stelletje geldwolven!!!!
 • G. van Dijk

  1 jaar geleden
  Boetes kunnen niet hoog genoeg zijn! Het is geen artikel wat je koopt omdat het nodig is. Wie zich normaal aan de regels houdt zal nooit een boete krijgen. Hoge boetes kunnen er voor zorgen dat het veiliger op de wegen wordt en dat de aso's zeer ook een keer fatsoenlijk gaan gedragen. Er moet natuurlijk wel voldoende gecontroleerd worden door politie e.d.