Onrust in de gemeente Tubbergen gisteravond bij de plek waar asielzoekers opgevangen moeten worden.
Volledig scherm
Onrust in de gemeente Tubbergen gisteravond bij de plek waar asielzoekers opgevangen moeten worden. © News United/Dennis Nengerman

Stelling | Niet gemeenten maar het kabinet moet voortaan plekken voor asielopvang aanwijzen

JOUW MENINGHet kabinet heeft gisteren een vergunning verleend voor de opvang van asielzoekers in een hotel in Albergen, zonder akkoord van de gemeente Tubbergen. De gemeente heeft met verbazing gereageerd op dit besluit, dat ook tot een demonstratie bij het hotel leidde.

9 reacties

 • Arend van Faassen

  1 maand geleden
  A.G. de Jong, laten we eerlijk zijn. Het is uw mening dat het voornamelijk immigranten zijn. Dat is geen feit.
 • A.G. de Jong

  1 maand geleden
  Er is maar 1 goede oplossing, namelijk om gewoon een asielstop in te stellen. Laten we eerlijk zijn, het zijn voornamelijk immigranten en geen echte vluchtelingen. En we kunnen de grote toestroom niet behappen. Dan moet je ook durven zeggen dat het niet langer gaat. En ook eindelijk eens werk maken van het actief uitzetten van mensen!
 • M. de Vogel

  1 maand geleden
  Zijn er geen leegstaande kazernes in Nederland waar deze mensen tijdelijk opgevangen kunnen worden? Deze zijn toch al in het bezit van de overheid?
 • Eric Goedhart

  1 maand geleden
  Gezien het wanbeleid, vreemde keuzes en stelselmatig onbetrouwbare gedrag van het kabinet, denk ik niet dat het slim is om dit aan hen toe te vertrouwen.
 • Mo Konink

  1 maand geleden
  @Marianne - Juist doordat gemeenten zelf het beleid mogen bepalen is er geen opvang in Wassenaar en Bloemendaal. Als je niet wilt dat de overheid de opvang in NL bepaalt, wordt met weigerende en niet meewerkende gemeenten het eerlijk verdelen van asielopvang over geheel NL een lastig verhaal.