Demissionair minister Hugo Jonge weet dat nieuwe coronamaatregelen hoe dan ook kwaad bloed zullen zetten bij een deel van de bevolking.
Volledig scherm
Demissionair minister Hugo Jonge weet dat nieuwe coronamaatregelen hoe dan ook kwaad bloed zullen zetten bij een deel van de bevolking. © ANP

Stelling | Nieuwe coronaregels moeten alleen voor ongevaccineerden gelden

JOUW MENINGHet kabinet moet weer ingrijpen ‘om te voorkomen dat de zorg overbelast raakt door corona’, zegt demissionair minister Hugo de Jonge. De frustratie in de zorg is volgens hem heel erg groot dat vooral niet-gevaccineerde mensen in de ziekenhuizen liggen. 

27 reacties

 • g brussel

  1 jaar geleden
  @Geert Arends. Uw reactie maakt een vreemde indruk. Het Besluit in de link waarnaar u verwijst heeft als datum begin van het jaar 2014 en mijn link van de GEN-THERAPIE is van het jaar 2020. Vervolgens schrijft u dat GGO een vorm van gen-therapie is maar dan is het nog steeds GEN-THERAPIE. Daarna schrijft u dat GGO-VACCINS geen GEN-THERAPIE zijn hetgeen in tegenspraak is met het voorgaande. Voorbeeld koffie: het maakt niet uit of je bonenkoffie of filterkoffie hebt want het blijft Koffie.
 • HA Klomp

  1 jaar geleden
  Nieuwe coronaregels moeten inderdaad alleen voor ongevaccineerden gelden!
 • Geert Arends

  1 jaar geleden
  @g brussel. Het besluit waar u naar verwijst geeft aan dat het een beperkte aanpassing is op een ander besluit te weten https://wetten.overheid.nl/BWBR0035090/2020-12-23. Het verwijst ook naar de definitie van genetisch gemodificeerde organisme. (Art 1.1). GGO is een vorm van gentherapie volgens de definitie op https://loketgentherapie.nl (zie blauw vlak op de pagina). Ggo-vaccins zijn geen gentherapie, maar wel vergunningsplichtig conform besluit ggo. Vandaar de gebruikte termen.
 • Ad vd Elzen

  1 jaar geleden
  Mijn lieve moeder had behoorlijk overgewicht. Ze is nu overleden. Klachten aan heup, buikwand, hartklachten en suikerziekte heeft haar vaak in het ziekenhuis doen belanden. Maanden op de IC zelfs. Ze is er nu helaas niet meer. Vrij jong overleden door slecht voor haar lijf te zorgen. Dat mij als ongevaccineerde sportieve dertiger met een ongevaccineerde gezonde tienerzoon maatregelen worden opgelegd vind ik daarom enigszins dubieus. Het zij zo.
 • g brussel

  1 jaar geleden
  @B. Veerman. Op basis van de stoffen in het middel heeft de Minister en/of het kabinet na beoordeling vastgesteld dat het gaat om een GEN-THERAPIE. Latere berichten die vinden dat de benaming afbreuk doet aan de omzet maken het karakter van het middel niet anders. Ik vraag je bij een andere mening je bronnen te noemen.