Thijs Poelhekke in de hoedanigheid van dorpsdichter van de gemeente Raalte. Hij was dat van februari 2013 tot 2015.
Volledig scherm
Thijs Poelhekke in de hoedanigheid van dorpsdichter van de gemeente Raalte. Hij was dat van februari 2013 tot 2015. © gemeente Raalte

Stelling | Ontslag van een docent die in het verleden aanstootgevende berichten plaatste is terecht

JOUW MENINGEen school in Hengelo ontsloeg docent Thijs Poelhekke uit Heino na twee werkdagen omdat leerlingen die zijn naam googelden op heftige teksten en afbeeldingen stuitten, die Poelhekke ongeveer tien jaar geleden op internet plaatste.

11 reacties

 • Hildegard Tummers

  3 maanden geleden
  We hebben in Nederland een VOG procedure om leraren te screenen. Dat moet voldoende zijn. Hoezo bepalen leerlingen de aanstelling van deze leraar? Gaat dit niet veel te ver? Mallotige schrijfsels die je als adolescent ooit hebt geschreven kan ieder overkomen. Domme dingen doen horen bij het leven. De jeugd moet hier maar aan wennen. (en hun ouders ook) De bijbel heeft een mooi citaat: wie zonder zonde is werpt de 1e steen. Wellicht moeten we eens leren om minder te oordelen.
 • Gerrit Bleumink

  3 maanden geleden
  De stelling heeft het alleen over "aanstootgevende berichten". Ik heb geen idee wat die berichten zijn en ik kan dus niet beoordelen of ze aanstootgevend (zouden) zijn. Derhalve is stelling onjuist geformuleerd.
 • JdjdM Wjdjdj

  3 maanden geleden
  Hij heeft seksueel getinte opmerkingen getwitterd over een meisje van 17. Zo iemand zou ik niet in een autoriteitsrol willen voor mijn tienerdochter
 • Jasper Nieuwenhuis

  3 maanden geleden
  Ontslag van de docent is volkomen belachelijk. Een mens kan twee levens hebben; het is een vrij land. Bizar.
 • P. Leenders

  3 maanden geleden
  Het "ongenoegen" van enkele leerlingen en de reactie van het schoolbestuur daarna zegt meer dan genoeg.