Een vegaburger op de klimaat- en diervriendelijke parlementaire barbecue bij het Tweede Kamergebouw.
Volledig scherm
Een vegaburger op de klimaat- en diervriendelijke parlementaire barbecue bij het Tweede Kamergebouw. © ANP

Stelling | Plantaardig eten moet de norm worden op gemeentehuizen

JOUW MENINGVleesloze evenementen en bijeenkomsten zijn in enkele gemeentes al standaard en de Partij voor de Dieren wil dat in Zutphen nu ook.

26 reacties

 • Eric Moll

  3 maanden geleden
  De vraag of ik me moet laten betuttelen door allerlei notenverzamelaars, worteltrekkers, eikeltjeskoffiezetters, bomenknuffelaars, bessenrapers, koolverbouwers, insecteneters, moddertherapisten, waterdrinkers en aanverwante droeftoeters met een antroposofische hersenbeschadiging luidt simpelweg en ferm driewerf nee. Ik maak wel uit wat ik eet. En wat voor festiviteiten ik bezoek. Verzamelingen mensen die me alleen ergeren horen daar niet bij, gemeentelijke feestjes laat ik aan me voorbijgaan.
 • E van der Harg

  3 maanden geleden
  Niemand, helemaal niemand schrijft mij voor wat ik wel en wat ik vooral niet moet/mag eten. Niemand. Wil je graag vegetarisch leven; ga je gang maar laat in vredesnaam eenieder de vrije keus. Ik ben overtuigd van de noodzaak van een beetje minder, maar helemaal t roer om; echt niet!
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  Weer moeten we een stukje vrijheid inleveren van de linkse elite.
 • M.H. van den Brink

  3 maanden geleden
  Beste Arend van Faassen, er staat echt dat plantaardig eten de norm MOET worden. Volgens mij valt er dan weinig meer te kiezen. Afwijken van de norm wordt meestal niet op prijs gesteld. Daarom vind ik dat de keuze opgelaten kan worden gelaten en niet de ene keus boven de ander moet worden gesteld.
 • A. gadellaa

  3 maanden geleden
  Er komt zoveel dierenleed bij vlees en zuivel kijken, er zijn nu genoeg plantaardige alternatieven. Je hoeft niets tekort te komen.