Mark Rutte heeft een record als premier in Nederland.
Volledig scherm
Mark Rutte heeft een record als premier in Nederland. © ANP

Stelling | Rutte kan best nog eens 12 jaar premier zijn

JOUW MENINGMark Rutte is vandaag precies 4310 dagen premier van ons land. Zoals met (vrijwel) elke politicus zijn de meningen over hem verdeeld. Zo vindt onze columniste dat het eigenlijk tijd is voor hem om op te stappen.

27 reacties

 • Ronald Wintjens

  4 dagen geleden
  Ik moet er niet aan denken!
 • Jeroen Oosterlaar

  5 dagen geleden
  Erik, soms is het beter een rotte boom om te kappen en een nieuwe te plaatsen. Of het daadwerkelijk beter is zal moeten blijken, want ik denk dat er een waarheid in de zin uit het liedje 'over 100 jaar' van het klein orkest zit die luidt; "hoera de revolutie, het is eindelijk zo ver, maar de nieuwe leiders blijken net ze autoritair". We gaan het zien als het zover is, maar vooraf is dat nog niet te zeggen.
 • Arend van Faassen

  5 dagen geleden
  Weer een poll van niets. Een premier blijft niet of wordt niet weggestuurd via een poll oid. Maar na de verkiezingen door de partijen die samen een kabinet vormen aangewezen. En dat is meestal de leider van de grootste partij. Ik begrijp dat het jammer is voor een aantal, maar die moeten bij de volgende verkiezingen maar hopen dat hun partij het voortouw mag nemen bij de formatie. Zo werkt het in een democratie nu eenmaal.
 • M.H. van den Brink

  5 dagen geleden
  Denk eens terug aan de conference van Toon Hermans over het diner. Hij geeft daar prima aan waar het veel politici om gaat, namelijk het pluche warm houden. Capabele volksvertegenwoordigers, zoals Omtzigt, worden door hun collega's niet gepruimd. Functie elders zou voor een groot deel van de " volksvertegenwoordigers " die nauwelijks weten wat er onder het volk leeft een goede oplossing zijn.
 • Erik Biesemaat

  5 dagen geleden
  @ Diederik Jansen, Rutte mag dan de rechtsstaat met voeten treden. PVV en FvD hebben in hun verkiezingsprogramma staan dat ze het liefst de bijl aan de wortel van de rechtsstaat zetten. Daaróm!