Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag staat de pers te woord nadat ze bekendmaakte terug te treden als minister.
Volledig scherm
Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag staat de pers te woord nadat ze bekendmaakte terug te treden als minister. © ANP

Stelling | Sigrid Kaag kan straks best vicepremier worden

JOUW MENINGSigrid Kaag is opgestapt als demissionair minister van Buitenlandse Zaken. Haar ministerie heeft  te weinig gedaan om Afghanen te evacueren en te laat gehandeld, volgens de Kamer en kreeg daarom een motie van afkeuring. 

6 reacties

 • Timo Cleton

  1 jaar geleden
  Ik wordt ontslagen bij een bedrijf omdat ik er een grote puinhoop van maak. Vervolgens komt een een vacature voor die positie. Hoe groot acht je de kans dat ik wordt aangenomen als ik solliciteerd op die vacature? De 2e kamer moet in zijn geheel opstappen en ingevult worden door allemaal nieuwe mensen. Dit is de enige manier om iets te veranderen in de politiek waar de huidige politici zo hard om schreeuwen. Ze houden elkaar allemaal de hand boven het hoofd dus er gaat nooit wat veranderen!!
 • Bob Buckmann

  1 jaar geleden
  Procedurele politici die in afgesloten kamers zitten en "denken" dat ze "succesvolle parlementariërs" zijn als ze zonder énig zicht op de wérkelijke buitenwereld geen BESLUIT nemen maar de PROCEDURE volgen en dan niet uitkomen waar ze dachten naar toe te zullen vergaderen, die moeten inderdaad opstappen. Zo'n Kaag is wel één van de aller-ergste procedurele lieden die Den Haag arm was; voor haar ook alsjeblieft geen "wachtgeld" (waarop wachten ???)
 • A.G. de Jong

  1 jaar geleden
  B. Veerman, de traditionele politieke partijen (of zo je wilt, het partijkartel) trekken zich ook steeds minder aan van de grondwet, de democratie en de rechtstaat. Artikel 1 en vooral artikel 11 is een lachertje geworden, de kamer (ons hoogste rechtsorgaan, die de regering moet controleren) wordt regelmatig bewust van valse informatie voorzien en we kennen in dit land inmiddels ook het fenomeen ‘politiek proces’. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.
 • B. Veerman

  1 jaar geleden
  @Goedhart, als extreemrechtse partijen in de regering komen kunnen ze alsnog niks aangezien bijna alles wat ze willen tegen de Nederlandse grondwet indruist. Dat veel Nederlanders zich laten paaien door kortzichtige populisten betekent niet dat zij dit land moeten regeren. Dat neemt niet weg dat Rutte en Kaag inmiddels zo vaak gefaald hebben dat ze niet meer geloofwaardig in de politiek kunnen functioneren.
 • A.G. de Jong

  1 jaar geleden
  Onbegrijpelijk dat zoveel mensen op haar gestemd hebben, maar goed dat is democratie. In ieder geval is het ‘nieuwe leiderschap’ van haar een grote deceptie, volgens mij moeten ze bij D66 onderhand terugverlangen naar Pechtold. En dat is denk ik wel de grootste diskwalificatie voor Kaag.