Gaan we in deze nieuwe coronagolf toch weer over tot het sluiten van scholen?
Volledig scherm
Gaan we in deze nieuwe coronagolf toch weer over tot het sluiten van scholen? © Hollandse Hoogte / ANP

Stelling | Sluit de scholen tijdelijk in strijd tegen corona

JOUW MENINGWel of niet de scholen sluiten om corona in te dammen is een duivels dilemma. Een aanzienlijk deel van de besmettingen in de huidige coronagolf is te herleiden tot het onderwijs, maar de schade die een scholensluiting aanricht is ook groot, zeggen schoolleiders.

15 reacties

 • danielle beneker

  1 jaar geleden
  Direct sluiten!! Zat jankende ouders omdat ze niet weten hoe ze hun kind de hele dag moeten vermaken. Ik heb ook een kind van 9 al 2x ziek geweest omdat ouders liever hun kind op school hebben en hun zieke kind gewoon naar school sturen
 • H.J. Jansen

  1 jaar geleden
  Waarom staat er niks over de kinderopvang? Ook hier kampen we met personeelstekort
 • HAM Boelens

  1 jaar geleden
  Niet dicht!! Zorg voor de juiste maatregelen en handen wassen. Wat moeten de werkende ouders weer? De kinderen komen onderwijs tekort wat ze niet kunnen inhalen. Zorg voor hogere salarissen voor het onderwijs op de basisschool. Dan is het aantrekkelijker voor de leraren. Dan kom je met deze crisis zoals nu geen leraren te kort die bij kunnen springen. Ook vóór de volgende lockdown. Dus open blijven.
 • Timo Cleton

  1 jaar geleden
  Even een vraagje aan iedereen die zegt scholen dicht: wie gaat die kinderen opvangen voor langere periode? Ouders werken ook gewoon. Niet iedereen kan thuiswerken. Opa oma is dan ook geen optie ivm corona. Bedrijven moeten dan met minder personeel. Te weinig personeel dus afschalen of productie stop. Het is niet alleen de school dicht maar dit werkt veel verder door in de maatschappij. Maar men kijkt alleen nog maar naar zichzelf. Als je het voor jezelf maar geregeld hebt dan is het goed toch?
 • H Schubert

  1 jaar geleden
  Schoolbesturen vinden sluiten maar niks. Klopt. Deze mensen staan veelal niet voor de klas. Gisteravond alleen al een opmerking van een vertegenwoordiger dat 'het wel een hele uitdaging wordt'. Ik bedoel maar. OMT en dit DE-missionaire kabinet weet niet wat ze willen. Enkelen in OMT zeggen scholen sluiten. Anderen met meer invloed overtreffen deze mening. Politiek? Denken te veel en te vaak aan nieuwe verkiezingen en zo. Althans zo kijk ik er tegenaan.