Snorfietsers moeten vanaf 1 januari een helm op.
Volledig scherm
Snorfietsers moeten vanaf 1 januari een helm op. © Thinkstock

Stelling | Snorfietser moet helm dragen? Prima!

JOUW MENINGBestuurders van een snorfiets moeten vanaf 1 januari volgend jaar een helm dragen. Snorfietsers die zonder helm de weg op gaan, riskeren een boete van 100 euro. 

6 reacties

 • Joseppe Greuters

  1 maand geleden
  Probleem is dat de goede het moeten gelden onder degenen die zo'n ding opvoeren en er onverantwoord mee omgaan. Handhaven is de enige oplossing. Een helm geeft schijnveiligheid en zal voor zwaardere ongelukken zorgen.
 • G.J. Algra

  1 maand geleden
  De meeste snorfietsen kunnen harder dan 25 km/h en doen het ook. Daarom is het dus een goede zaak dat bestuurders en passagiers een helm moeten dragen. Verzekeringen moeten in polis ook helmplicht opnemen en bij persoonlijk letsel aan hoofd bij ongeval minder uitkeren. Als iemand dan toch geen helm wil dragen tijdens het rijden dan accepteert die ook maar de extra kosten bij hoofdletsel.
 • W Wind

  1 maand geleden
  Ik rij op een elektrische fiets met een heel normale fietssnelheid, altijd op de eco stand, maar ik word gewoon voorbij gesjeesd door malloten die zo nodig heel hard moeten. Kies dan maar voor een helm maar verplicht het niet!
 • Erik van hulst

  1 maand geleden
  Laten ze die pedelec dingen maar verbieden, die zijn een stuk gevaarlijker en onberekenbaarder in het verkeer. Een helm voor een snorfietser... Nog even en een driewieler moet nog een helm op, hou op zeg....
 • J. Nieland

  1 maand geleden
  Laten we vooral bij alle demonstdaries ol gelojke wijze reageren onafhankelijk van politieke lading. En als de politie voor cao acties de snelweg mag gebruiken waarom de boeren niet , bij hen gaat het om veel meer dan een paar procent.