Inval in een hennepkwekerij. Met legalisering van de teelt scheelt dit in criminaliteit volgens burgemeester Snijders.
Volledig scherm
Inval in een hennepkwekerij. Met legalisering van de teelt scheelt dit in criminaliteit volgens burgemeester Snijders. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Stelling | Softdrugs moeten zo snel mogelijk legaal worden in Nederland

JOUW MENINGBurgemeester Peter Snijders van Zwolle heeft op NPO Radio 1 een pleidooi gehouden voor de legalisering van softdrugs. Hij denkt dat dit zorgt voor minder criminaliteit. Bovendien leidt het huidige gedoogbeleid tot onduidelijkheid. Zo heeft hij een 'voorraadhuis’ van een coffeeshop moeten sluiten.

4 reacties

 • Rick Brand

  2 jaar geleden
  Cannabis is De Levensboom uit de bijbel, de meest geneeskrachtige plant op aarde. Het verbod op De Levensboom is onzinnig en onterecht en ontzegt de mensheid dat wat zij het hardst nodig heeft. De helende en hoopgevende Levensboom; Cannabis!
 • Jeroen Oosterlaar

  2 jaar geleden
  Van Essen, kan geen kwaad om enige kennis op te doen... Legaliseren al die "rommel". Op z'n minst decriminaliseren. Portugal heeft laten zien wat het kan brengen en in landen waarin het verbieden wel "succesvol" is kunnen we zien dat mensen toch op zoek blijven naar dingen om aan de realiteit te ontsnappen. Krokodil en flakka zijn daar voorbeelden van. Daarnaast zijn een heel aantal middelen op de terugweg in bijv. behandeling van depressies, angststoornissen, verslavingsproblematiek etc.
 • Rene van Essen

  2 jaar geleden
  Weg met al die ROMMEL!
 • B. Veerman

  2 jaar geleden
  Snijders is een hypocriet. Eerst de coffeeshop die als landelijk voorbeeld geldt van hoe het wél moet wegpesten, om vervolgens te doen alsof je voor legalisatie bent. Had dan gewoon de Balance met rust gelaten.