De beelden van de jonge mannen in legeruniformen op Urk die rondgaan op sociale media.
Volledig scherm
De beelden van de jonge mannen in legeruniformen op Urk die rondgaan op sociale media. © Instagram

Stelling | Urker jongeren die nazi's naspeelden moeten hard worden aangepakt

JOUW MENINGDe verontwaardiging over de nazi-verkleedpartij van een groep jongemannen op Urk is groot. Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) deed aangifte, justitie onderzoekt of er strafbare feiten zijn begaan tijdens het zogenoemde coronaprotest zaterdagavond. 

5 reacties

 • A.G. de Jong

  1 week geleden
  Frank Bruggeman, juist voor uw opa zou u pal moeten staan voor de zwaar bevochten vrijheid, die nu door deze regering met allerlei drogredenen bij het oud vuil wordt gezet. Samenscholingsverboden en een avondklok is iets wat in een dictatuur thuishoort en niet in een fatsoenlijke vrije samenleving. Net als het tonen van een ‘ausweis’. Het doel heiligt niet alle middelen. Die spiegel waar ik het over had is kennelijk juist voor u bedoeld, durf erin te kijken.
 • Frank Bruggeman

  1 week geleden
  @A.G. de Jong: Lees ik nu goed dat jij dit soort gedrag vergoeilijkt? Als het al een toneestukje zou zijn bedoeld als protest tegen corona-maatregelen dan is het een zeer ongepast toneelstukje aangezien er nog steeds mensen leven die de oorlog bewust hebben meegemaakt. 1 daarvan is mijn opa van 99 jaar die in de oorlog meegenomen is door de duitsers vanwege de arbeidseinsatz. Resultaat een opa met nog maar 1 arm en een trauma van hier naar Berlijn en terug. Ga je schamen.
 • Marcel Bekhof

  1 week geleden
  Er zijn op Urk naw. vast wel weer mensen die dit goedpraten al dan niet met verdraaide bijbelteksten!
 • A.G. de Jong

  1 week geleden
  Er ontbreekt een belangrijke optie aan de pol, namelijk of excuses of straffen nodig zijn af blijkt dat dit toneelstukje bedoeld was als een protest tegen het overheidsbeleid m.b.t. Corona. Als dat laatste het geval is dan is excuses wat mij betreft niet eens nodig. Dan hebben de jongeren veel mensen die het wel best vinden wat er allemaal gebeurd met avondklokken, samenscholingsverboden en nu een soort van ‘ausweis’ met QR-code een spiegel voorgehouden.
 • Marjan Slotboom

  1 week geleden
  Helaas onherkenbaar. Hup aan de schandpaal. Kunnen wij ook genieten van andermans ellende, net waarmee zij gezellig hun dag mee doorkomen.