E-choppers zijn populair op de Veluwe, maar niet iedereen is er even blij mee.
Volledig scherm
E-choppers zijn populair op de Veluwe, maar niet iedereen is er even blij mee. © st

Stelling | Verbied e-choppers op de hele Veluwe

JOUW MENINGOp de Hoge Veluwe zijn ze niet meer welkom: elektrische choppers. Het populaire vervoermiddel  is relatief snel en breed,  de paden smal en de drukte op de natuurpaden neemt toe. Fietsers komen in het gedrang, volgens de Fietsersbond op de Noordwest-Veluwe.

9 reacties

 • fred van bruxvoort

  9 maanden geleden
  Het echte probleem is de kwaliteit van de fietspaden op de N-WVeluwe. Sommige gemeenten hebben best goede en ook brede fietspaden. Bij andere, bijv. Ermelo, zijn veel fietspaden abominabel slecht. Een gezamenlijk masterplan van bijv. Harderwijk, Nunspeet, Ermelo, Putten en de provincie voor een mooi fietsen netwerk lost dit probleem op en kan een grote impuls voor het toerisme in de regio zijn
 • J Droppert

  9 maanden geleden
  J. Droppert. Ik denk dat het met een goede instructie wel moet lukken, b.v. niet naast elkaar rijden, bij passeren bellen/ toeteren. De fietspaden aanpassen aan de moderne uitvoeringen! Wielrenners dienen zich ook aan de regels te houden en vooral niet naast elkaar fietsen, ook deze fietsen horen een bel te hebben, ik vind hun gedrag vaak asociaal!!
 • D E Loeff

  9 maanden geleden
  Het gaat om de zogenaamde niet verplichte fietspaden. Daarop mogen geen snorfietsen rijden met ingeschakelde benzinemotor. Nu wel met electrische motor. Dat is naar mijn mening de fout die de regelgeving (overheid) maakt. Dus gewoon geen snorfietsen op deze fietspaden.
 • henk hartog

  9 maanden geleden
  Gevaar op de weg OF fietspad, foto is het bewijs. Kijk maar goed ernaar ! Gewoon verbieden, OOK de wielrenners / E BIKE, s die ongelooflijk hard rijden met een ado houding
 • S. de Haan

  9 maanden geleden
  Je hoort ze niet aankomen en schrikt je dood als ze vlak langs je heengaan. Afremmen schijnt namelijk geen optie te zijn, net als bij racefietsen.