In 2023 gaan de verkeersboetes fiks omhoog.
Volledig scherm
In 2023 gaan de verkeersboetes fiks omhoog. © ANP

Stelling | Verkeersboetes mogen niet stijgen met 10 procent, het leven is al zo duur

JOUW MENINGVerkeersboetes gaan volgend jaar met 10 procent omhoog. De sterke stijging is volgens het Ministerie van Justitie en Veiligheid het gevolg van de hoge inflatie. Boetes zijn gekoppeld aan de consumentenprijsindex. Vorig jaar was de stijging nog 2 procent.

29 reacties

 • Peter Boheemen

  2 maanden geleden
  Een boete moet in verhouding staan tot wat je de maatschappij hebt aangedaan. In dat opzicht is die verhouding al jaren zoek.
 • J.A Verbeek

  2 maanden geleden
  Natuurlijk ben ik ervoor dat hardrijders worden beboet maar hoe vaak je niet een bekeuring krijgt bij 1-2 km te hard, erg frustrerend en zeer onterecht.
 • Erik Biesemaat

  2 maanden geleden
  Gewoon om over na te denken: waarom zou degene met een minimuminkomen die een snelheidsovertreding begaat een lagere boete opgelegd moeten krijgen dan iemand die dezelfde overtreding begaat maar tweemaal modaal of meer verdient? Je wilt gedrag beïnvloeden dus zie ik eerlijk gezegd de rechtvaardiging hiervoor niet zo.
 • Elly Verrips

  2 maanden geleden
  Veel mensen betalen de boetes fluitend. Inkomensafhankelijk is al een stap in de goede richting maar het beste lijkt mij de auto in beslag nemen. Hoe lang is afhankelijk van de overtreding.
 • G Turkyilmaz

  2 maanden geleden
  Weer om te gieren de reacties hier, vooral van alle voorbeeldige wereldburgers die beweren dat het nog wel hoger mag. Dit is totdat ze er zelf 'per ongeluk' eentje op de mat aantreffen, dan is het steen en been klagen. Al die snelheidsverlagingen overal zijn pas een schande, gewoon doorrijden of anders lekker thuiswerken en met de benenwagen of met de bakfiets de boodschappen doen. Scheelt een hoop ergernis bij andere weggebruikers die wel het gaspedaal weten te vinden.