Jongeren bezoeken herinneringscentrum Het Apeldoornsche Bosch.
Volledig scherm
Jongeren bezoeken herinneringscentrum Het Apeldoornsche Bosch. © Rob Voss

Stelling | Verplicht alle scholieren een herinneringscentrum van de holocaust te bezoeken

JOUW MENINGEen percentage van 25 procent van jongeren in Nederland zou het bestaan van de holocaust betwijfelen, bleek uit een recent onderzoek. Door sociale media blijkt het voor jongeren ingewikkeld om feit en fictie over de holocaust uit elkaar te houden.

9 reacties

 • Willem Heerema

  2 maanden geleden
  Als de educatie over de lang voorbije holocaust als doel heeft "Dit nooit meer", dan is het extra nuttig. Echter Dit nooit meer geldt niet uitsluitend in Europa, maar ook in bijvoorbeeld Palestina, waar Israël een al ruim 55 jaren durende bezetting pleegt. Laten we ook daarover tijdens educatie vooral niet zwijgen.
 • Roland Vrugteveen

  2 maanden geleden
  Mee eens. Laat men in Nederland het Duitse voorbeeld volgen. Daar moeten middelbare school leerlingen dat verplicht doen. Ingeborg Vrugteveen
 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  Misschien hebben die ouders daar ook weinig tot niets over meegekregen op school. Ik in de jaren 50 van de vorige eeuw tenminste niet, met uitzondering van de geschiedenis in onze buurgemeente Putten. Sinterklaas, Roma en homo's werden al helemaal niet genoemd.
 • HAM Boelens

  2 maanden geleden
  Wat een onzin weer. Wie betaalt dat. Zoiets moet van de ouders komen. Je gaat met jou kinderen naar de musea’s. Wat ze op school verder moeten uitleggen. Maar verplichten om naar kampen te gaan van school? Waar gaat dat heen. De scholen hebben daar geen geld voor en de ouders al helemaal niet.
 • H.J. Puts

  2 maanden geleden
  Er is meer dan de holocaust kampen, het begon met de “heropvoedingskampen” voor de Duitsers (lees politieke tegenstanders) en stopt bij de Molukkers die na de onafhankelijkheid van Indonesië naar Nederland kwamen. Ik denk dat in bijna iedere plaats wel een oorlogsgraf te vinden is, laat alle scholen de plaatselijke oorlogsgraven adopteren en vertel over de verschillende verschrikkelijke kampen, dus ook o.a. de jappen, gevangen en werk kampen. Er zijn meer dan 50 miljoen MENSEN overleden…..