Automobilisten betalen straks niet meer voor het bezit van hun auto, maar voor het gebruik ervan.
Volledig scherm
Automobilisten betalen straks niet meer voor het bezit van hun auto, maar voor het gebruik ervan. © Hollandse Hoogte / ANP

Stelling | Vervuilende auto moet meer kosten bij rekeningrijden

JOUW MENINGIn plaats van motorrijtuigenbelasting wil het kabinet in 2030 rekeningrijden invoeren. Bij de zogenoemde kilometerheffing betaal je naargelang het aantal kilometers  dat je rijdt. Het maakt  niet uit in wat voor auto je rijdt, iedereen gaat hetzelfde betalen. 

6 reacties

 • Wim Paalderman

  1 maand geleden
  tegen die tijd zonder wegenbelasting meer en oude diesel kopen op slaolie of een benzine op lpg
 • Mark Kanters

  1 maand geleden
  Hallo (r)overheid, alle prijzen schieten nu al omhoog, soms tot wel 100%!!! Hoe kan de gemiddelde burger dit nog betalen en accepteren? We moeten verplicht van het gas af, wat voor de meeste mensen al onbetaalbaar aan het worden is en omdat al je geld daar in zit, wordt je ook nog eens gestraft omdat je geen 'schone' auto kan betalen dankzij diezelfde overheid. Laat ze zelf eerst het goede voorbeeld geven met hun veel te grote dinosaurussenpoep vretende dienstauto's
 • A.G. de Jong

  1 maand geleden
  Ik moet altijd wat lachen om mensen die roepen dat elektrische auto’s CO2-vrij zijn! Alsof de energie om de accu te laden alleen uit windmolentjes en zonnepanelen komt. En dan hebben we het nog niet over de enorm milieu-belastende productie van elektrische auto’s. En ons stroomnet kan het niet eens aan als we allemaal elektrisch gaan rijden! Let wel, ik heb niets tegen elektrisch rijden (wat heerlijk is), maar ik blijf liever wel met mijn beide benen op de grond staan.
 • Nico van de Kamp

  1 maand geleden
  Behoorlijke negatieve reacties. Het rekening rijden is bedoeld dat de vervuiler betaald! Als jij zonodig met je bolide stoer door de stad wilt scheuren ga je dit direct voelen en terecht. Pak vaker de fiets indien mogelijk. En die zonne panelen ed. worden mi. gerecycled, er worden veel kostbare metalen terug gewonnen. Groot voordeel van de zonnepanelen dat de centrale niet voor mij en vele anderen hoeft op te wekken=scheelt xO2 uitstoot. Als je enkel denkt ik ben belangrijk, gaat om MIJ, tsja..!
 • A Nijland

  1 maand geleden
  Natuurlijk niet, die vervuiling heeft al plaatsgevonden tijdens het opwekken van de benodigde energie. Alle opgewekte energie die we op wat voor manier ook nodig hebben levert vervuiling op, zelfs zonne-energie want ook die panelen zijn een keer af en moeten opgeruimd en dan beleven we nog wat.