Beeld ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Stelling | Wachtgeld moet worden afgeschaft

Jouw meningHet nieuws dat Eper wethouder Michiel Wiersinga na 3 maanden werken recht heeft op wachtgeld dat kan oplopen tot een bedrag van 144.630 euro heeft tot veel verontwaardiging geleid bij lezers. Verschillenden riepen op dat het hoog tijd is om de wachtgeldregeling voor politici af te schaffen.

11 reacties

 • Henk Jong

  2 jaar geleden
  @Wilfred Vruggink.,volgens mij maak je een denkfout , ambtenaren , dus ook ministers en wethouders hebben al snabbelbaantjes tijdens hun funktie .En in wachtgeldtijd mogen ze die baantjes blijven uitvoeren zonder dat de verdiensten in mindering gebracht worden.
 • Wilfred Vruggink

  2 jaar geleden
  @Veerman. Je kunt alleen ontslagen worden via de juiste procedures. Zo niet dan kun je schadeloos stelling afdwingen. En je krijgt WW en meestal een ontslagvergoeding tot 75.000 euro. En veel politici krijgen juist niet zomaar een schnabbelbaantje. En ja, die wethouder uit Epe is hartstikke fout bezig en had na 3 maanden niets doen heen cent mogen krijgen. Maar een wethouder die jaren goed werk heeft geleverd hoort wachtgeld of WW te krijgen.
 • Harm Platz

  2 jaar geleden
  Natuurlijk schaft de overheid nooit het wachtgeld af. Vorig jaar zouden de zorgmedewerkers een bonus krijgen. Voordat deze werd uitgekeerd had een flink deel van de ambtenaren zichzelf ook al geld toegeëigend want men was zo druk geweest. Hoezo bestaat in NL. geen corruptie.
 • B. Veerman

  2 jaar geleden
  @Wilfred, iedereen kan altijd per direct zijn baan kwijtraken. De meeste mensen kunnen daarentegen niet net zo makkelijk aan schnabbelbaantjes komen als politici. Als je als politicus niet met 70% van je laatst verdiende salaris kunt leven ben je ook ongeschikt als politicus.
 • jos zoet

  2 jaar geleden
  Afschaffen is snijden in eigen vlees. Dat zal nooit gebeuren.. Het wordt gewoon bijgeschreven bij de overige tekorten.. En de burger betaalt..