Eenzaamheid onder twintigers blijkt ‘zorgelijk hoog’.
Volledig scherm
Eenzaamheid onder twintigers blijkt ‘zorgelijk hoog’. © Getty Images/EyeEm

Stelling | Wie eenzaam is moet zelf in beweging komen

JOUW MENINGHet is deze week de Week tegen Eenzaamheid, waarin ontmoeting en verbinding centraal staan. Eenzaamheid onder twintigers blijkt ‘zorgelijk hoog’.

8 reacties

 • E van der Harg

  2 maanden geleden
  Welke jongere heeft tegenwoordig nog echt een hobby? Een liefhebberij die veel tijd kost en waar je samen met anderen ook van kan genieten? Als er geen app voor is kennen ze het niet... Echt praten met iemand, om je heen kijken, echte dingen horen... Ik zie doorgaans doppen in oren. Handvaardigheid terug op school zodat we weer handig worden, zelf iets kunnen met wat gereedschap... Een huisdier is prima, maar brengt jarenlang plichten mee, ook als je moe bent of zielig..
 • Jeroen Oosterlaar

  2 maanden geleden
  Paul, een hond nemen is strafbaar...
 • Paul Cornelissen

  2 maanden geleden
  Neem een hond! Altijd (trouwe) gezelschap en je ontmoet gegarandeerd meerdere mensen waarmee (via de hond, tijdens het uitlaten) in contact komt.
 • A. Kooi

  2 maanden geleden
  Mensen die eenzaam zijn hebben vaak ook een ernstige vorm van verlegenheid dus die nemen niet vaak het initiatief.
 • Jeroen Oosterlaar

  2 maanden geleden
  Bob, niet corona, wel de lockdowns. Verschillende onderzoeken suggereren ook dat het meer kwaad dan goed heeft gedaan. O.a. van het John Hopkins instituut. Technologie is wel een onderdeel van het probleem (dopamine verslaving, zoeken van validatie, geloven in de schijn van online perfectie), maar niet de absolute oorzaak. Gebrek aan identiteit, (zelf) liefde (ik ben eenzaam zegt in feite ik ben niet graag met mezelf), het horen zonder luisteren van omgeving en maatschappelijk onbegrip is er ook