Het nieuwproject De Zwaan, gelegen aan de Schuttevaerkade in Zwolle
Volledig scherm
Het nieuwproject De Zwaan, gelegen aan de Schuttevaerkade in Zwolle © Slokker Vastgoed

Stelling | Woontorens in onze steden zijn hoognodig in strijd tegen de woningnood

JOUW MENINGDe plannen voor de bouw van woontorens levert de laatste tijd veel discussie op in zowel ApeldoornZwolle als Deventer. De tegenstanders vinden onder andere dat het stadsgezicht door dit soort hoogbouw ‘verpest’ wordt. De voorstanders wijzen op de noodzaak om snel een oplossing voor de woningnood te vinden. 

4 reacties

 • jos zoet

  2 jaar geleden
  Doe eindelijk eens iet tegen speculatie ! Want geldwolven liggen op de loer en drijven prijzen op! Dus uitsluitend eigen gebruik voor minimaal 10 jaar..
 • Yvonne Veld

  2 jaar geleden
  Voor wie zijn deze appartementengebouwen waar zoveel weerstand tegen is? Voor de mensen in de sociale huurcategorie of voor de kopers (en misschien huurders) met een grote goed gevulde portemonnee? Bij welke groep is de vraag het grootst en de nood het hoogst? Waar zijn de betaalbare, functionele en goede huurwoningen onder de € 600,--?
 • Mariël Ottens

  2 jaar geleden
  Beter de lucht in dan de breedte in, dat kost enkel natuur en landbouwgrond.
 • K. van Venen

  2 jaar geleden
  Topicus zijn boeven. Pikken de hele rand rond de singel in. Voor het spoor waar ze ook plannen hebben daar moet Deventer een mooi bij de stad kloppend pand neer zetten. Kunnen jonge Deventenaren er zelf wonen. Gemeente Deventer houdt je poot stijf en verzet je tegen deze bedrijven.
 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.