Het nieuwproject De Zwaan, gelegen aan de Schuttevaerkade in Zwolle
Volledig scherm
Het nieuwproject De Zwaan, gelegen aan de Schuttevaerkade in Zwolle © Slokker Vastgoed

Stelling | Woontorens in onze steden zijn hoognodig in strijd tegen de woningnood

JOUW MENINGDe plannen voor de bouw van woontorens levert de laatste tijd veel discussie op in zowel ApeldoornZwolle als Deventer. De tegenstanders vinden onder andere dat het stadsgezicht door dit soort hoogbouw ‘verpest’ wordt. De voorstanders wijzen op de noodzaak om snel een oplossing voor de woningnood te vinden. 

4 reacties

 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Doe eindelijk eens iet tegen speculatie ! Want geldwolven liggen op de loer en drijven prijzen op! Dus uitsluitend eigen gebruik voor minimaal 10 jaar..
 • Yvonne Veld

  2 maanden geleden
  Voor wie zijn deze appartementengebouwen waar zoveel weerstand tegen is? Voor de mensen in de sociale huurcategorie of voor de kopers (en misschien huurders) met een grote goed gevulde portemonnee? Bij welke groep is de vraag het grootst en de nood het hoogst? Waar zijn de betaalbare, functionele en goede huurwoningen onder de € 600,--?
 • M Ottens

  2 maanden geleden
  Beter de lucht in dan de breedte in, dat kost enkel natuur en landbouwgrond.
 • Mieke

  2 maanden geleden
  Topicus zijn boeven. Pikken de hele rand rond de singel in. Voor het spoor waar ze ook plannen hebben daar moet Deventer een mooi bij de stad kloppend pand neer zetten. Kunnen jonge Deventenaren er zelf wonen. Gemeente Deventer houdt je poot stijf en verzet je tegen deze bedrijven.