Interieur van een Meta-datacentrum.
Volledig scherm
Interieur van een Meta-datacentrum. © Meta

Stelling | Zeewolde moet de komst van Facebook-datacenter mogelijk maken

JOUW MENINGDe gemeenteraad van Zeewolde beslist vanavond over het bestemmingsplan Trekkersveld IV. Als de raad besluit dat dit bedrijventerrein wordt, staat het licht op groen voor het beoogde  grote datacentrum van Meta, het moederbedrijf van onder andere Facebook.

4 reacties

 • Anoniem

  7 maanden geleden
  Geen datacenter hier,als je pretendeert een groene gemeente te zijn haal je geen energieslurper hierheen en dan ook nog op prima landbouwgrond. H.v.d.Moolen
 • E van der Harg

  7 maanden geleden
  @http://a.G.de Jong; het maakt inderdaad weinig uit in het gebruik, of dat ding nou in de polder, de woestijn, of de Noordpool zou staan. Maar wel voor ons. Want we wonen hier met zeer velen en gebruiken 'dus' het nodige aan stroom. Tel daar bij op dat we 'van t gas af' moeten. Ons stroomnetwerk is verouderd. Niet toereikend. Nu al niet. Nieuwbouw staat op de wachtlijst voor aansluiting. En dan komt Meta liever niet dus! Laten anderen zich er maar rijk aan rekenen. En laat Zeewolde NEE zeggen.
 • B. Veerman

  7 maanden geleden
  @a.g de Jong, als dit datacenters in een land staat waar ze groene stroom in overvloed hebben (en die zijn er genoeg) dan hoeft ons land niet nog verder verpest te worden met inefficiënte windmolens. Je bent overigens pas een wappie als je overweldigend wetenschappelijk bewijs naast je neerlegt ten faveure van je eigen onderbuikgevoelens, dat zou jij toch moeten weten.
 • A.G. de Jong

  7 maanden geleden
  Dat gezeur over klimaat is lachwekkend (en hypocriet), want iedereen maakt wel gebruik van allerlei Internetdiensten. En of dat datacenter nu daar in Zeewolde staat of ergens anders (in een ander land) maakt voor het energiegebruik ook niets uit. Er zullen in de toekomst nog veel meer datacenters nodig zijn en het globale energieverbruik zal alleen maar toenemen. Als je wilt dan kunnen we eindelijk overstappen op kernergie, geen CO2 uitstoot, dan zijn alle klimaatwappies ook tevreden!