Afval naast een ondergrondse container in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Afval naast een ondergrondse container in Zwolle. © Archief

‘Storten van zakje afval kost evenveel als grote zak’

@INGEZONDENEgbert en Netty Dikken zijn niet tevreden over de afvalinzameling in Zwolle en het nieuwe betalingssysteem dat de gemeente invoert.

5 reacties

 • Eric Moll

  3 maanden geleden
  @Luuk Bron: Is zeker wat voor te zeggen, maar staat wel haaks op het ons ingepeperde 'individualiteitsbeginsel' en alle zo hartstochtelijk gewenste 'maatwerk' voor alles wat los en vast zit. Ook kan het afstemmen mislukken door legio oorzaken. Twaalf jaar Rutte is ten koste gegaan van vele collectieven en de achterlijke overheidswens een ieder zijn eigen stukkie vervuiling te laten betalen. Een- en tweepersoons huishoudens voldoen niet aan de norm, dus moeten ze méér dan de volle mep betalen.
 • Luuk Bron

  3 maanden geleden
  Heel veel mensen lopen hier tegen aan, wees oplossingsgericht en praat met je buren. Als zij iedere week een halve zak hebben en jullie ook, dan kan je hem samen als een dumpen. De week daarna doe je dat weer, maar dan op de pas of in de container van de ander. Misschien kan je het zelfs met 2 buren doen als het erg kleine zakjes zijn. Allemaal een fris huis en minimale kosten. Is maar een ideetje..😊
 • Jet van Brussel

  3 maanden geleden
  Hier ook zo , ik doe al een maand met een restafval zak , krijg hem niet vol , maar wel steeds maden . Het groene afvalbakje is dan weer veel te klein , elke week proppen om je afval kwijt te raken . Je zou toch willen dat er bij de gemeente mensen werken die na kunnen denken !
 • Eric Moll

  3 maanden geleden
  Het moet mogelijk zijn een zak restafval te wegen voor-ie de ondergrondse container ingaat. Het lukt immers ook een lege flessenautomaat voor alle groottes te maken en de juiste hoeveelheid statiegeld te berekenen. Als je al geen gebruik kunt maken van veel voordeelaanbiedingen (wat moet een éénpersoons huishouden met 10 kilo aardappelen) dan wil je niet ook nog 's gepakt worden bij het weggooien van restafval dat wel weg MOET, omdat anders je hele woning vergeven is van stank en fruitvliegjes.
 • Martijn Poortvliet

  3 maanden geleden
  Hetzelfde bij ons, met een 2-persoons huishouden. Relatief weinig restafval en de zak gooien we momenteel weg wanneer hij begint te stinken. Op dat moment is hij nog niet vol, maar we betalen er straks wel voor alsof we een volle zak zouden weggooien.
 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”