De Verrijzeniskerk van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
De Verrijzeniskerk van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Zwolle. © Frans Paalman

Urker kerk breekt met Zwolle over toelating homo's, lezers roeren zich: ‘Verdrietig dit, alleen maar verliezers’

LezersreactiesOnenigheid over het toelaten van homo’s bij het heilig avondmaal - een belangrijke kerkelijke traditie - zorgde ervoor dat een Urker kerk de banden met ‘Zwolle’ verbreekt. Tientallen lezers lieten zich er op de site van de Stentor over uit.

17 reacties

 • Henk Koops

  1 maand geleden
  @ Hans van Dijk, Ach meneer van Dijk, u had net zo goed bij een goedgelovig Moslim gezin geboren kunnen zijn, en zou u alle Christenen ongelovigen hebben genoemd! Wordt toch eens wakker, ik ben zelf door diepe dalen in het leven gegaan, en reken mij nog steeds tot een Christen, maar heb door alle ellende nog nooit zo getwijfeld en moet zeggen dat mensen zoals u die alles zogenaamd zo goed weten, mij alleen maar verder aan het wankelen brengen, ook u had een Homo kunnen zijn !!!!
 • Arend Van Faassen

  2 maanden geleden
  Juist Robert Scholten, leg jij mijn vraag aan Ferry Koelman dan even uit als het zo duidelijk is.
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Het is doodsimpel,iedere Nederlander moet zich aan de grondwet houden en wat lees je al in artikel één,juist,einde discussie!
 • Arend Van Faassen

  2 maanden geleden
  Ferry Koelman, wat is discriminatie. In sommige café's mag men onder een bepaalde leeftijd niet naar binnen. Leeftijdsdiscriminatie? Sommige mensen met een handicap zoals astma kunnen op bepaalde dagen niet naar buiten omdat anderen hout mogen stoken. Discriminatie? En zo zijn er nog wel meer voorbeelden. Misschien roepen we wel te vaak discriminatie.
 • Hans van Dijk

  2 maanden geleden
  Ja A.Kooi, zó redeneert helaas de seculiere wereld, de ongelovigen over Gods woord. Maar een ieder kan weten en lezen, dat de Bijbel wél door verschillende mensen geschreven is, doch letterlijk ingegeven (geïnspireerd) door de Heilige Geest. Dan is de mens slechts een instrument, om alles op te schrijven. En historische onderbouwing van De Bijbel, is er meer dan jij bevatten kan.