Gaswinningsput in Groningen. Caroline van der Plas roept op met een serieus plan te komen voor alternatieven voor gas.
Volledig scherm
Gaswinningsput in Groningen. Caroline van der Plas roept op met een serieus plan te komen voor alternatieven voor gas. © AP/ANP

‘Van het gas af oké, maar kom met serieus alternatief zonder Groningers in aardbevingsellende te storten’

OPINIE I Caroline van der PlasHet nieuwe kabinet presenteerde ambitieuze klimaatplannen. Net daarvoor besloot het oude kabinet de Groningse gaskraan weer verder open te zetten. Een serieus plan ontbreekt, stelt Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging.

14 reacties

 • Sina Hogeboom

  4 maanden geleden
  Kunnen we de petroleum boer niet bestellen deden ze in de jaren 60 ook gingen ze langs de deur.En dan met de zeppelin vliegen,terug naar vroeger!!Heb je het gezeik ook niet meer van uitstoot en Co2.
 • G. Schouten

  4 maanden geleden
  Niks van het gas af mevrouw Van der Plas. Met uw riante salaris is het mogelijk om een warmtepomp van 50 duizend en allerlei andere dure maatregelen te laten aanleggen. U zit er warmpjes bij. Maar het gekakel over de energietransitie en uw visie over corona maatregelen slaan totaal nergens op.
 • E van der Harg

  4 maanden geleden
  Van het gas af klinkt leuk, maar als de rest van de wereld om ons heen niet meegaat is het zinloos. Over de grens wel gas en aan onze kant niet, is onverkoopbaar. Voorlopig niet dus, en windmolens op zee is geen echt goed plan. Heeft iemand enig idee welke verstoring er onder water plaatsvind? Trillingen verplaatsen zich tot aan de polen, het onderwaterleven kan er niet tegen.En de scheepvaart heeft er ook niet bepaald baat bij. Om even te zwijgen over het foeilelijke uitzicht.
 • Arend van Faassen

  4 maanden geleden
  Oplossing kernenergie? Alle boeren staan zeker al in de rij om te zeggen: afval mag wel onder mijn weiland. Of krijgen we dan dezelfde discussie mag overal opgeslagen worden, maar niet bij mij. De verwerking van het afval is nl een deel van de oplossing kernenergie. Dus ook voor dat deel graag eerst een oplossing. Anders is het alleen geblaat, wat wel weer past bij een boerenpartij.
 • gerrit van den Brink

  4 maanden geleden
  @E Goedhart, ze zegt dat kernenergie een deel van de oplossing zou kunnen zijn. Alleen dat er al begonnen had moeten zijn. Totaal onzinnig gezien her vergunning traject van minimaal 10jaar die hier aan vast zit. Ontwerp en bouw nog niet eens meegenomen. Dus nog steeds 0 oplossing alleen wat ze niet wil. Ze wil net als een klein kind iets wat niet kan en mag