Voor het aanvullend onderzoek naar Schouwburg en Burgerweeshuis is vier ton gemeenschapsgeld uitgetrokken.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor het aanvullend onderzoek naar Schouwburg en Burgerweeshuis is vier ton gemeenschapsgeld uitgetrokken. © de Stentor

‘Vier ton gemeenschapsgeld, is dat inclusief Tesla?’

@ingezondenMarien van Schijndel hekelt het dure onderzoek naar het plan om de Schouwburg in Deventer en het Burgerweeshuis onder een dak te huisvesten.

5 reacties

 • Dolf Sperna Weiland

  3 dagen geleden
  Natuurlijk is de reactie van Marien v Schijndel een beetje badinerend richting gemeente, maar helaas volledig juist! Risicoloos door een extern bureau geadviseerd houdt onze ambtenaren uit de wind, en zeker als je weet dat je een slecht plan probeert er door te drukken: neem een gerenomeerd bedrijf die het plan - tegen beter weten in- verdedigd heb je de meeste kans op succes. En zo verdwijnen de mijoenen.
 • Jarno Wolters

  2 maanden geleden
  En als de concusie van dat rapport ze aanstaat word die 4 ton maar al te graag afgetikt.
 • Eric Moll

  2 maanden geleden
  Het wordt hoog tijd de daklozen in de schouwburg onder te brengen en de schouwburgactiviteiten te verplaatsen naar waar nu daklozen verblijven. Zelfs cultuur lijkt meer en meer voorbehouden aan 'the happy few'.
 • Eric van den Nieuwenhof

  2 maanden geleden
  Beste Hr van Schijndel, Mijn tip naar aanleiding van uw stukje in de Stentor , ga even praten met de fractie van uw geliefde PvdA in Deventer ,misschien worden dan de vragen en opmerkingen dan duidelijk , u weet waarschijnlijk wel de weg als oud partijvoorzitter van PvdA anders vraag gewoon naar de huidige partijvoorzitter succes met uw dialoog
 • Arthur Kistemaker

  2 maanden geleden
  Wat mijn ergernis curve doet pieken is het ogenschijnlijke gemak waarmee er wordt besloten 4 ton gemeenschapsgeld uit te geven aan een onderzoek naar de mogelijke samenvoeging van twee enorme geldlekken die de gemeente rijk is. Veel geld voor een beperkte doelgroep en dat terwijl de daklozen opvang uitpuilt, de thuiszorg dusdanig is uitgehold dat 1 x per week douchen de standaard is, de voedselbank overuren draait etc. Nog los van de rekening, waar komt die terecht? Ergernis alom.