Elke keer wanneer ik grote mensen hoor roepen: ‘door al die ongevaccineerden, die allemaal egoïsten zijn, hebben wij nu zoveel problemen’, krommen mijn tenen.
Volledig scherm
PREMIUM
Elke keer wanneer ik grote mensen hoor roepen: ‘door al die ongevaccineerden, die allemaal egoïsten zijn, hebben wij nu zoveel problemen’, krommen mijn tenen. © ANP / Isendoorn

‘Volwassenen die ongevaccineerden als zondebok aanwijzen geven slecht voorbeeld’

OPINIEFatsoen is in het debat over de bezetting op ic’s en wel/niet gevaccineerd ver te zoeken, zegt Oskar Kroes, docent levensbeschouwing op het Isendoorn College in Warnsveld . ,,Ik heb de taak om leerlingen bij te brengen fatsoenlijk met elkaar om te gaan, maar ik zie dat volwassen zich dat helemaal niet eigengemaakt hebben.‘’

17 reacties

 • A.G. de Jong

  2 maanden geleden
  Deze docent wordt door sommigen in de reacties hieronder afgekraakt, omdat niet-gevaccineerde mensen volgen hen wel degelijk de zondebok zijn. Maar inmiddels is de afgelopen dagen het sprookje dat niet-gevaccineerden de schuld zijn van het zorginfarct doorgeprikt en wordt nu toegegeven van de vaccins bij nader inzien toch niet zo goed zijn als eerder werd beweerd. Dus al die mensen met hun gebral over ongevaccineerden kunnen zich nu in een klein hoekje gaan schamen!
 • GJ Kleyn winkel

  2 maanden geleden
  Top docent van het Isendoorn, trots op dat mijn dochter hier les van krijgt!
 • Jos Harmelink

  2 maanden geleden
  Een niet gevaccineerde wordt vast niet opzettelijk ziek, dus over “schuld” praten is dan niet de goede richting. Maar dat ze oorzaak zijn, daar zijn ze prima op aan te spreken. Er zijn toch ook rook en obesitas campagnes? Keuzevrijheid: prima, maar het heeft ook consequenties. Ook daar mag in de les maatschappijleer wel bij stilgestaan worden.
 • Esther Hoek

  2 maanden geleden
  Met of zonder mrna-vaccin, iedereen blijft even infectueus. Dit bleek uit een groot internationaal onderzoek in de Lancet. En wie het regionale nieuws goed leest, weet dat 80% van de mensen op de IC volledig gevaccineerd is. We geloofden dat het vaccin dé oplossing zou zijn en waanden ons veilig. Maar er worden ernstige bijwerkingen gemeld en mensen overlijden, wereldwijd ruim 500.000 mensen. En de angst voor de waarheid vieren we bot op onze medemens? Omdat zij voorzichtiger waren dan wij?
 • E. Lentekind

  2 maanden geleden
  Wat een lariekoek. Zoveel mogelijk apart zetten de aso’s die zich niet laten vaccineren. Jammer dat ze niet meer buiten de stadspoorten gezet kunnen worden zoals vroeger met de pest. Wees dan ook zo stoer om af te zien van iedere medische behandeling. Als je opgenomen wordt in het ziekenhuis krijg je nog veel meer rommel binnen.