Kleurcode van de Europese landen. De situatie tot en met week 28.
Volledig scherm
Kleurcode van de Europese landen. De situatie tot en met week 28. © ECDC

Vraag van de week: Stoppen met landen kleuren?

Sinds de start van de corona-pandemie krijgen landen van de Europese gezondheidsdienst ECDC een kleur. 

2 reacties

 • Melle van der Meulen

  2 maanden geleden
  Die testen zeggen geen moer over het echte aantal besmettingen (Dr Drosten, uitvinder PCR test, publicatie 2014) Kijk in samenhang naar het aantal ziekenhuisopnames en dan met name IC opnames. Stuk realistischer, Duitsland overweegt het al en minder angstzaaien met minder grote schade aan economie.
 • Arthur Hienen

  2 maanden geleden
  Zolang financiële belangen (Schiphol, KLM, etc) voorgaan kunnen we er wel mee stoppen. Alleen vergeet niet dat dit geen Nederlands feestje is.
 1. ‘Gooi de kennis van ‘hoeders van het landelijk gebied’ niet uit het waterschap’
  PREMIUM
  OPINIE

  ‘Gooi de kennis van ‘hoeders van het landelijk gebied’ niet uit het waterschap’

  Boeren, bedrijven en natuurorganisaties moeten geen zetels meer toegewezen krijgen in het waterschap, vindt de Waterschapspartij. Ze zouden maatregelen tegen droogte en wateroverlast tegenhouden. De Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) is bezorgd. ,,Geef je hen geen zetels meer, dan verlies je specialistische deskundigheid en kennis van het lokale agrarische gebied’’, zegt Nicole Koks.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.