Een markt in Keulen is alleen toegankelijk voor gevaccineerden tegen corona of mensen die genezen zijn van corona, het zogenoemde 2G-systeem.
Volledig scherm
PREMIUM
Een markt in Keulen is alleen toegankelijk voor gevaccineerden tegen corona of mensen die genezen zijn van corona, het zogenoemde 2G-systeem. © AP

‘Vrijheid brokkelt af door 2G waardoor mensen zich niet meer thuis voelen’

OPINIEInvoering van 2G-wetgeving heeft verstrekkende gevolgen voor de samenleving, betoogt jurist Klaas van der Kolk. ‘Onverschilligheid ligt op de loer.’

29 reacties

 • A.G. de Jong

  1 jaar geleden
  @M.G.Blom heeft kennelijk het nieuws niet gevolgd. Wintersporters in Oostenrijk kwamen in grote getale ziek terug uit Oostenrijk. Kennelijk heeft men elkaar daar massaal besmet, ondanks hun boosterprik en het 2G systeem in Oostenrijk. Tot zover het ‘succesverhaal’ van het 2G systeem en de boosterprik. En verder was er natuurlijk al geen greintje onderbouwing dat dit systeem überhaupt zou werken, het lijkt eerder averechts uit te pakken! Maar het is dan ook slechts een politiek verzinsel.
 • M.G. Blom

  1 jaar geleden
  @AGdeJong - "Het staat al vast", meldt u. Dat heb ik dan gemist. Waar kan ik die onomstotelijke conclusie onderbouwd en wel nalezen? Overigens boeit het mij absoluut niet wie zich wel of niet aan de regels houden. Zolang ik er maar geen last van heb. Zelf doe ik mijn best anderen niet tot last te zijn, waarbij ik me realiseer dat ook ik niet het beste jongetje van de klas ben. Dat wíl ik ook helemaal niet.
 • Mart Flierman

  1 jaar geleden
  Bedroevend dat er zo veel mensen lijken te zijn die zich na vaccinatie nu zo verheven voelen boven hen die om wat voor reden hebben verkozen dit niet te doen, dat ZIJ als beloning voor het 'redden van de mensheid' nu wel de geneugten van het leven mogen ervaren en die 'vreselijke ander' niet meer. Ondertussen de ogen ervoor sluiten dat vaccinatie amper tot niks blijkt uit te maken voor de verspreiding van het virus en zij die nu overal samenkomen dus zelf intussen de grootste verspreiders zijn.
 • Arend van Faassen

  1 jaar geleden
  Sorry M.H. van den Brink, blijkbaar heb ik u verkeerd begrepen. Ik ben ook voor 2G en snap de tegenstand met als argument tweedeling niet, omdat dat argument blijkbaar niet in andere situaties geldt. Verder wens ik u veel sterkte met uw situatie.
 • M.H. van den Brink

  1 jaar geleden
  Weet ik met een moeder van meer dan 100 jaar en een dochter met een handicap ook. Vorig jaar moeder maanden lang alleen achter glas kunnen bezoeken. Hoe komen zij op een testlocatie? 1G betekent minimaal tweemaal per week testen. Bij 2G hoeft dat niet en kun je een zelftest doen. Is die positief dan naar de GGD. Voeg bij alle beperkingen die u noemt er niet nog één toe.