Renate Wennemars, columniste bij de Stentor. column opinie
Volledig scherm
PREMIUM
Renate Wennemars, columniste bij de Stentor. column opinie © Rob Voss

Waar is de naastenliefde voor de ongevaccineerde?

ColumnRenate Wennemars schrijft twee keer per week over wat haar bezighoudt. 

27 reacties

 • Irene de Lange

  1 jaar geleden
  Eigenlijk verkeren wij , het rijke westen, in een luxe positie. Wij hebben een keuze. Wereldwijd snakken mensen naar een oplossing en hebben geen keuze dan maar afwachten wanneer de hamer valt. Ik vraag me af of ongevaccineerden ook antibiotica weigeren geen DKTP prik hebben en zonder malaria pillen naar de Oost gaan. Geen tetanusprik halen als ze gebeten zijn door hond of kat. Dat vraag ik mij oprecht af. Het gaat hier nl wel om de wereld gezondheid.
 • A Nijland

  1 jaar geleden
  Goed stuk, kan ik me helemaal in vinden.
 • Paulus Notten

  1 jaar geleden
  Wie betaald die bepaald. Ik ben ongevaccineerd, heb mij nog nooit laten testen en gebruik geen muilkorf. Ben 66 jaar en behoor tot de risico groep vanwege mijn ziektes. Kon niet naar ziekenhuis voor controle want er waren corona patienten. Beseffen de gevaccineerden wel dat de ongevaccineerden meebetalen aan hun vaccinatie, testen enz. Als wij buiten gesloten worden hoeven wij dan ook geen ziektekosten premie meer te betalen of krijgen we korting op de premie? Ik wens jullie veel succes.
 • Tassie Kramer

  1 jaar geleden
  Naastenliefde de mensen die prikken om uit te gaan of op vakantie te gaan en de ongevacineerde die misschien bang zijn om juist van de prik ziek of dood te gaan,te bekritiseren dat ze maar geen zorg mogen krijgen,terwijl die mensen per dag pakje roken flesje drinken en kanker krijgen deze worden ook geholpen terwijl het eigenschuld dikke bult is? Waarom moet ik me voor een 90 jarige laten enten terwijl ik misschien zelf door de prik de pijp uit gaat vanwege allergische reactie bloedstolsel? Nut?
 • Peters

  1 jaar geleden
  Twee schandalige flauwekulargumenten, vrees ik. Lekker de kop in het zand. 1. Het is afgelopen jaar inderdaad heel moeilijk gebleken om de IC-capaciteit te vergroten. Daarvoor zijn veel goede redenen (zoals dat veel IC-verpleegkundigen ziek en overbelast afhaken), maar 'dat gaat er niet in bij Renate'. Tja... 2. Een mooie omdraaiing van de feiten: mensen die zo a-sociaal zijn dat ze zich niet laten vaccineren (even los van wie niet kan, da's een ander verhaal), eisen naastenliefde. Tja...