Renate Wennemars.
Volledig scherm
PREMIUM
Renate Wennemars. © Rob Voss

Wat daar in Zweden gebeurt, is helemaal niet ver van ons bed

ColumnRenate Wennemars schrijft twee keer per week over wat haar bezighoudt. 

5 reacties

 • J.H.M. Jansen

  2 maanden geleden
  Weer zo’n waardeloze column. Verlos ons van dit warhoofd!
 • E van der Harg

  2 maanden geleden
  Sorry Renate, maar ik mag dit wel een beetje rare column vinden he? Want stel dat die 'poppetjes' veroordeeld gaan worden, dan breekt de juridische pleuris uit.. Want elke auto is een potentieel wapen, elke aansteker een potentieel stuk gereedschap voor een brandstichter en zo kan je wel op elke slak een bus zout gooien..en dan heb je de dierenbescherming aan je deur... Nee, daar in Zweden slaan ze de duurzame plank ook fors mis..
 • Arend van Faassen

  2 maanden geleden
  Ik hoop maar voor jou Renate dat je geen olie of gas gebruikt, nog even en dan worden ook de gebruikers verantwoordelijk gesteld, kan jij betalen voor de schade in Groningen b,v.
 • Marianne Klaasen

  2 maanden geleden
  Hoor Renate nooit iets zeggen over moslim fundamentalisten, die in heel Afrika al zoveel mensen gruwelijk hebben vermoord, afgeslacht en verkracht. Dat is nog vele malen erger. Natuurlijk is het erg wat daar gebeurd is in Zuid-Soedan. Maar, door de investeringen uit het Westen is er ook werk voor deze mensen. Doordat veel blanke boeren zijn verdreven, is de puinhoop in veel landen nog veel erger. Welvarende boerenbedrijven zijn helemaal kapot en de lokale bevolking doet zelf niets.
 • A.G. de Jong

  2 maanden geleden
  Het enige effect van zo’n uitspraak is dat Westerse investeerders zich volledig terugtrekken uit dat soort landen en dat we totaal geen enkele invloed meer kunnen uitoefenen op wat er daar allemaal gebeurd. En vervolgens zal China in het gat springen en de rol als investeerder overnemen. Dat gebeurd nu al massaal in Afrika. En geloof me, China zal het volstrekt een wo