Veel mensen lijken zich niet te realiseren wat opwarming van het klimaat betekent, stelt Arjan Otten. Het smelten van een ijskap is bijvoorbeeld een gevaarlijk kantelpunt.
Volledig scherm
PREMIUM
Veel mensen lijken zich niet te realiseren wat opwarming van het klimaat betekent, stelt Arjan Otten. Het smelten van een ijskap is bijvoorbeeld een gevaarlijk kantelpunt. © privefoto

‘Wetenschappers die zich groen en geel ergeren aan onzin over klimaat moeten de boer op!’

OPINIEWetenschappers en beleidsmakers ergeren zich vaak groen en geel aan alle onzin die over klimaat, stikstof en natuur rondgaat, zegt milieukundige Arjan Otten. Maar dan moeten ze ook uit hun ivoren torens komen, vindt Otten.

43 reacties

 • Jan Bruins

  2 maanden geleden
  Wetenschappers vertellen het verhaal alsof ze de wijsheid in pacht hebben, wetenschappers die het tegendeel vertellen zijn dan ineens mensen die nepnieuws verkondigen of desinformatie vertellen. Laten zij het maar eerst eens worden zodat er een eenduidig verhaal wordt verteld. Wel graag het juiste verhaal.
 • Willem Meerdink

  2 maanden geleden
  En laat zien dat je als regering ook bereid bent je gedrag te veranderen: blijf wat in eigen land, vlieg alleen als het moet (wat kan je digitaal of met video conferencing, reis per trein, en ga de kroeg in om te debatteren
 • J. Bijsterveld

  2 maanden geleden
  Eh Ozon en broeikasgassen? De Cfk'k en andere koelmiddelen uit airco's koelkasten etc tasten de Ozonlaag aan.
 • Anneke Haverkamp

  2 maanden geleden
  Een hele uitdaging voor de mensheid.
 • Luuk Boerman

  2 maanden geleden
  R veldhuis, broeikasgassen, daar werd de ozon toch door aangetast? Laten diezelfde klimaatwetenschappers nu kortgeleden nog aangetoond hebben dat de ozonlaag weer behoorlijk gegroeid is. Ik ben wel blij dat u het helemaal begrijpt, en uw uitleg met die auto met dichte ramen in de zon verklaart ook heel veel. Als dat uw gedachtenwereld is, dan snap ik wel dat u achter de klimaatlobby aan fiets. Niet in de auto natuurlijk.