Wolf op de Veluwe.
Volledig scherm
PREMIUM
Wolf op de Veluwe. © shutterstock

‘Wolf is goede kandidaat om walgelijke jachtpraktijk te stoppen’

OPINIEWolven in de natuur roeien de prooidieren waar zij van leven niet uit, zegt natuurbeschermer Eric Hoogervorst in reactie op het opinieartikel van jager Heidi Looy. En: ,,Dat dierenbeschermers zich bij jachtpartijen en het doodschieten van dieren vaak zeer emotioneel gedragen is begrijpelijk.‘’

17 reacties

 • Geerlings

  7 dagen geleden
  Een dier introduceren om een door mensen ontstaan probleem op te lossen werkt (zeker voor de lange termijn) nooit, maar zal weer nieuwe problemen veroorzaken. Het hele gedoe rondom de wolf in NL is een discussie met te veel oneigenlijke argumenten. Slachtoffers/overheid zullen niet lijdzaam toezien hoe de aanwezigheid van de wolf escaleert.
 • Marijke Van der Veen

  2 weken geleden
  Jagen is zo uit de tijd , het is een hobby die zo ouderwets is , stop daar nou eens mee en jagers , ga je tijd nuttiger maken
 • K Huisman

  2 weken geleden
  @TimoCleton. Dat is wat jij bedenkt.👽 Uitzetten zoals wel meer gebeurd met beesten die op bepaalde plekken niet "meer" leven, is mijn variant.
 • B Zieleman

  2 weken geleden
  Van mij mag de wolf weer verdwijnen. Nederland is een overbevolkt landje met veel te weinig (grote) natuurgebieden. Daarbij hebben we een druk wegennet, ook dwars door natuurgebieden heen. We hebben veel schapen en ander kleinvee in de weilanden en voor de wolf is dat snoepgoed. En over honden: de eigenaren keihard aanpakken!!! En alleen losloopgebieden wat afgesloten is, waar het geen kwaad kan. De wolf is een prachtig beest, maar niet hier in Nederland.
 • Jules Vismale

  2 weken geleden
  @J Visser, als wolven gaan jagen op weerbare hoefdieren zoals bizons, wisenten, muskusossen, elanden en wilde zwijnen dan kunnen zij door deze planteneters ook ernstig gewond raken of zelfs gedood daar dezen zijn uitgerust met vlijmscherpe horens, geweien, hoeven en slagtanden! Wolven hebben bovendien lang niet altijd succes in de jacht en ik wil de eerste menselijke jager in Nederland nog zien die met zijn blote handen een wild zwijn om zeep gaat helpen, gelijk naar onze voorouders!