De groene scooters kunnen nu overal geplaatst worden in Zwolle. Voor de exploitant is dat een belangrijke voorwaarde.
Volledig scherm
PREMIUM
De groene scooters kunnen nu overal geplaatst worden in Zwolle. Voor de exploitant is dat een belangrijke voorwaarde. © Frans Paalman

Zie de groeiende populariteit van de elektrische deelscooter als een zegen voor onze luchtwegen

OpinieElektrische groene deelscooters van Go Sharing leiden in Zwolle en Deventer tot reacties van publiek en politiek. Vooral doordat ze op willekeurige plekken achtergelaten kunnen worden. Volgens de exploitant is dat voorwaarde voor succes. Is dit de prijs die het publiek moet betalen voor een schoon en gedeeld vervoersmiddel?

3 reacties

 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Ik vind elektrische scooters en auto,s een zegen ook al is het afvalprobleem nog een probleem
 • Boer

  2 maanden geleden
  De bijdrage aan duurzaamheid zie ik niet direct. De gebruikers van deze scooters zijn immers hoofdzakelijk jongelui die anders de fiets hadden gepakt of waren gaan lopen. Bovendien brengt de productie van deze scooters veel milieu-schadelijke accu's in omloop. Kortom, het is beter om het gebruik vd fiets te stimuleren. Ook het dumpen vd scooters op elke willekeurige locatie, is veelal een bron van ergernis van omwonenden.
 • Henk Kroeze

  2 maanden geleden
  Hoe kunnen mensen met een beperking zich door de straten bewegen als er fietsen en scooters op de stoep geparkeerd staan dan kun je met je rollator of scootmobiels nergens meer komen. Ik gooi ze dan van de stoep a.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.