Zonnepanelen op het dak van een huis.
Volledig scherm
PREMIUM
Zonnepanelen op het dak van een huis. © Hollandse Hoogte / Berlinda van

Zijn zonnepanelen het nieuwe asbest?

opinieDe vraag is of een duurzame, echt circulaire economie ooit haalbaar wordt in een tijdperk waarin groei, welvaart en ook verspilling ons leven beheersen.

5 reacties

 • jos zoet

  1 maand geleden
  Het is overduidelijk dat er over een 10 a 20 jaar een gigantische afvalberg ontstaat van oude zonnepanelen en versleten windmolenwieken. In Amerika worden deze wieken nu al massaal begraven. Het wachten is ook op de retourstroom van verbruikte accu's met hun zwaar vervuilende chemicaliën.... Deze discussie wordt bewust vermeden door de milieu groeperingen en komt ook niet voor in rapporten, simpelweg omdat het niet in hun plaatje past.
 • J Visser

  1 maand geleden
  Zo is het Goedhart. Onze energie honger stijgt alleen maar dus die windmolens en zonnepanelen is slechts een doekje voor het borgen
 • E Goedhart

  1 maand geleden
  Helaas Henk van der Meij, dit is het echte verhaal. Ik durf het zelfs een onoplosbaar probleem te noemen. We zijn eenvoudig met teveel mensen op deze aarde. Niet Covid19 is de bedreiging, dat zijn wij zelf! Ziektes als Corona zijn simpelweg het antwoord van de natuur op de overbevolking. Dat zie je bij overpopulatie van diersoorten ook.
 • Henk van der Meij

  1 maand geleden
  Een echt lulverhaal van de wappie van de energietransitie.
 • Fred Olthuis

  1 maand geleden
  Ik heb altijd al gezecht dat we ons zelf wel eens tegen komt met die zonnepanelen en wind molens daarom wacht ik ook om een elektrise auto te kopen als je even wacht dan moeten straks alle maal op waterstof rijden want dan is elektrisweer te vervuilend en niet duurzaam meer