Volledig scherm
© Thinkstock

Aafjes en Olijve in basisteam PEC Zwolle

ZWOLLE - Gerard Aafjes en Frank Olijve zijn de eerste gegadigden voor een basisplaats bij PEC Zwolle, dat zaterdag (18.45 uur) in de thuiswedstrijd tegen AZ de geschorsten Darryl Lachman en Bram van Polen moet vervangen.Over de keuze voor Aafjes is trainer Art Langeler helder.

Langeler moet flink puzzelen na de schorsing van Van Polen, aangezien Haico Epe en Giovanni Gravenbeek door blessures niet beschikbaar zijn. Op Gravenbeek (enkel) rekent de coach pas weer in 2013, dan maakt ook Bart van Hintum (scheenbeen) weer onderdeel uit van de selectie.

De magere klassering van PEC Zwolle is vooral te wijten aan de beroerde balans in thuiswedstrijden, die tot nu toe slechts vier punten opleverden. "Dat had in eerste instantie met de tegenstanders te maken, maar we hebben in thuiswedstrijden ook wat punten gemist", erkent Langeler. "Ik heb niet het idee dat we in thuiswedstrijden minder spelen dan in uitwedstrijden."

Ondanks de slechte klassering wil Langeler AZ niet zien als een rivaal in de degradatiestrijd. "De resultaten van AZ zullen ongetwijfeld weer beter worden, ik hoop alleen dat die ommekeer nog zeker een week op zich laat wachten."

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Boer; Olijve, Aafjes, Van den Berg en Achenteh; Drost en Broerse; Benson, Pluim, Mokhtar; Avdic.