Volledig scherm
Adriënne Herzog, op weg naar de winst in de Warandeloop. De ultieme voorbereiding op het EK cross in Portugal. foto GPD

Adrienne Herzog overtuigt in Warandeloop

TILBURG - Met haar overtuigende overwinning in de Warandeloop in Tilburg heeft Adrienne Herzog nadrukkelijk haar kandidatuur gesteld voor een medaille op het EK cross, over twee weken in het Portugese Albufeira. ,,Het enige waar ik van droom als ik aan dat EK denk is het podium. De hoogste plek, ja.''

De 25-jarige atlete woont sinds iets meer dan een jaar in Madrid. En was dit weekeinde weer even in Nederland om zich via de Warandeloop in Tilburg te kwalificeren voor het Europees kampioenschap.
De oud-Apeldoornse had gehoopt op een harde wedstrijd, met zware tegenstand. Dat gebeurde niet tijdens het Crossgala van 8100 meter. Ze liep de afstand over de harde paden bij de Tilburgse universiteit in een tijd van 27,30 minuten.
Al na de eerste ronde had ze een comfortabele voorsprong op de Belgische Veerle Dejaeghere, die als tweede eindigde. Die liep op tot twintig seconden Uiteindelijk hield Herzog veertien seconden over op de Vlaamse. Op de derde plaats eindigde de Oekraïense Yuliya Ruban.
Herzog ziet de overwinning in Tilburg en haar stoute crossplannen in Portugal vooral als een revanche op haar mislukte zomerseizoen. Afgelopen winter liet ze zich al overduidelijk gelden. Toen werd ze derde op de EK cross.