Volledig scherm

AGOVV Apeldoorn alsnog naar play-offs

DOETINCHEM - AGOVV heeft zich op de slotdag alsnog geplaatst voor de play-offs. De Apeldoornse ploeg won met liefst 3-5 bij kampioen De Graafschap en eindigde daardoor als zesde in de Jupiler League , de hoogste eindklassering ooit. AGOVV speelt maandag de eerste play-offwedstrijd in en tegen Eindhoven.

Voor AGOVV was het vrijdagavond er op of eronder. Vier ploegen streden om de resterende drie plekken in de play-offs en het zou enorm zuur zijn als de Apeldoornse ploeg er op de laatste speeldag alsnog naast zou grijpen. Vooral in de wetenschap dat AGOVV enkele weken geleden twee punten werd afgenomen vanwege financiële problemen.
AGOVV startte op stadion De Vijverberg zonder Jeremy Bokila. Hij werd vrijdagmiddag afgetest vanwege een hamstringblessure. Als centrumspits fungeerde daarom Paul Mulders, terzijde gestaan door Nacer Chadli en Edgar Manucharyan.
Al na een kwartier leek zich een rampscenario af te tekenen. Verdediger Jordy Buijs zette De Graafschap met een intikker bij de tweede paal op 1-0, terwijl Helmond Sport en Veendam allebei nog gelijk stonden: op dat moment greep AGOVV (op doelsaldo) naast de play-offs.
Vlak voor rust zag de wereld er voor AGOVV opeens heel wat vrolijker uit: Cerezo Fung a Wing keerde in het strafschopgebied een schot van Chiro N'Toko met de arm en scheidsrechter Dick van Egmond was onverbiddelijk: penalty voor AGOVV, rood voor Fung a Wing, die bepaald niet opzettelijk leek te handelen. Chadli wist wel raad met het presentje: 1-1.
Toen voor rust ook nog Veendam op achterstand kwam tegen GA Eagles had AGOVV het ticket voor de play-offs weer vast in handen. En zelfs toen vlak na rust De Graafschap met tien man op 2-1 kwam (Soufian El Hassnaoui kopte de bal met zijn rug naar de goal achter Stefan Postma) was er voor de Apeldoorners weinig aan de hand. AGOVV wanhoopte niet en kwam in de 59e minuut alweer langszij dankzij een doelpunt van Arnoud van Toor. De middenvelder tikte (zowat op de doellijn) de bal tegen het net, nadat de bal niet goed weggewerkt werd uit een corner.
Tien minuten later werd het verzet van De Graafschap gebroken, toen Chadli met zijn tweede van de avond AGOVV op 2-3 zette. Hesdey Suart kwam goed door op rechts, waarna de Belg de bal gedecideerd binnenschoot. Het hoogtepunt van de avond volgde twintig minuten later, toen Jaime Bruinier een prachtige AGOVV met een volley knap afrondde: 2-4, play-offs in de knip.
Tenminste, zo leek het. Want twee minuten later maakte De Graafschap zo maar de aansluitingstreffer, terwijl Veendam net daarvoor gelijk was gekomen met Go Ahead Eagles en Helmond Sport op 1-0 was gekomen tegen Emmen. Nog één goal van De Graafschap en één goal van Veendam en de ploeg van John van den Brom zou weer met lege handen staan.
Zo ver kwam het niet. Vijf minuten voor tijd maakte Manucharyan de bevrijdende 3-5, niet veel later klonk het bevrijdende laatste fluitsignaal van Van Egmond: AGOVV eindigde als zesde in de Jupiler League (de beste eindklassering ooit), met deelname aan de play-offs als beloning.

De Graafschap - AGOVV Apeldoorn 3-5 (1-1). 15. Jordy Buijs 1-0, 42. Nacer Chadli 1-1 (strafschop), 47. Soufian El Hassnaoui 2-1, 59. Arnoud van Toor 2-2, 68. Chadli 2-3, 80 Jaime Bruinier 2-4, 82. Geoffry Hairemans 3-4, 89. Edgar Manucharyan 3-5. Toeschouwers: 12089. Scheidsrechter: Van Egmond. Rode kaart: 41. Fung a Wing (De Graafschap, hands in strafschopgebied). Gele kaart: Lindenbergh (AGOVV).
De Graafschap: Amezrine; Nalbantoglu (75. Sebens), Fung a Wing, Buijs, Fränkel; Van den Ouweland (85. Meerdink), Siers, Hairemans, Jungschläger; Powel, El Hassnaoui (71. Terschegget).
AGOVV: Postma; Leeuwin (90. Van de Haar), N’Toko, Lindenbergh, Suart; Bruinier, Van Dieren (69. Tailor), Van Toor; Mulders, Manucharyan, Chadli.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement