Volledig scherm

Ajax niet in Nieuwleusen door dreigende supportersrellen

Nieuwleusen. Uit angst voor rellen tussen supporters van Ajax en het Belgische Anderlecht zijn de twee oefenwedstrijden die Ajax zaterdag zou spelen in Nieuwleusen afgelast.

Burgemeester Han Noten van de gemeente Dalfsen heeft de wedsrijden verboden.

Ajax zou op het veld van amateurclub USV oefenen tegen het Belgische AA Gent en Krylia Sovetov uit Rusland. Zowel gisteren als vandaag heeft er intensief contact plaatsgevonden tussen burgemeester Noten, politie en het Openbaar Ministerie (OM) om de laatste ontwikkelingen rondom de oefenwedstrijden te bespreken. Volgens de gemeentelijk woordvoerder heeft politie informatie gekregen dat een groep fans uit de harde kern van Ajax zich zullen verzamelen niet ver van Nieuwleusen en dat deze groep ook harde kernsupporters van Anderlecht heeft uitgenodigd. "De kans is reëel dat deze supporters de wedstrijd tussen Ajax en AA Gent op het terrein van USV in Nieuwleusen willen bezoeken en mogelijk misbruiken. Hierdoor wordt het risico voor bezoekers te groot om de wedstrijd door te laten gaan."

Volgens de woordvoerder heeft burgemeester Noten daarom tot een verbod besloten. "Met pijn in zijn hart omdat hij weet hoe enthousiast USV met al haar leden is over de komst van Ajax naar Nieuwleusen. Hij weet dat de club al weken uitkijkt naar morgen. Het bestuur en de vrijwilligers zijn al weken bezig om de club er tip top uit te laten zien en alle benodigde werkzaamheden te verrichten."

Ajax zou om 15.30 uur spelen tegen AA Gent en om 18.00 uur tegen Krylja Sovetov.