Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Alterno pakt er een puntje bij

De laatste overwinning boekten de mannen van Coolen Alterno ruim een maand geleden. Sindsdien sprokkelde het kwakkelende team van trainer/coach Jeroen Monshouwer nog één schamelpuntje bijeen. Tegen Vallei Volley Prins werd het tij enigszins gekeerd. Een overwinning was er niet, maar de 2-3 nederlaag leverde in elk geval één competitiepunt op.

Met aanstekelijk enthousiasme vochten de Apeldoorners zich de wedstrijd in en kwamen op een 2-1 voorsprong in sets. Na een matige vierde set, liep het ook in de slotset verkeerd af. Met 13-15 om precies te zijn, nadat Alterno eerder een 5-8 achterstand had omgebogen naar een 12-11 voorsprong.

,,En dat is zuur voor de groep'', zag ook Monshouwer, die vooraf stiekem op meer succes had gehoopt. ,,Aan de andere kant, we moeten ergens beginnen'', vervolgde de oefenmeester. ,,We hebben een lastige periode gehad, maar we hebben vandaag een prima pot neergezet en dat is me ook wat waard. En uiteindelijk komt het goed met ons hoor. Ik dicht ons meer kwaliteiten toe dan Nesselande, Zwolle en Rotterdam. We hebben alleen wat pech gehad met de uitslagen. Maar ik weet zeker dat er een mooie serie voor ons aan komt.''

Volleybal: Mannen: Eredivisie: Coolen Alterno - Vallei Volleybal Prins 2-3 (23-25, 25-20, 25-21, 15-25, 13-15).
Alterno:
Van Tongeren; Schuitemaker, Van Zeist; Tijhuis, Verseput; Bram Langevoort; Van Gilst.