Volledig scherm
Veldrijden © Thinkstock

Bakker wint twee titels op NK Veldrijden

SINT-MICHIELSGESTEL - Manon Bakker uit Swifterbant heeft in Sint-Michielsgestel bij het NK veldrijden twee nationale titels veroverd.

De renster van MijnBad-Liv/Giant won niet alleen in haar eigen categorie junior-vrouwen, maar ook het rood-wit-blauw bij de beloften-vrouwen. De twee categorieën reden gezamenlijk op het Brabantse parcours, waarbij Bakker als eerste over de finish kwam van het totale startveld.

Annemarie Worst werd achter Inge van der Heijden uit Schaijk derde in de wedstrijd. De Nunspeetse kreeg dan ook het brons om de schouders. "Dit is echt een gedroomd scenario" riep Bakker na afloop. "Omdat Inge ook junior-vrouw is, wist ik dat ik haar voorbij moest om hier sowieso in een categorie Nederlands kampioene te worden. We waren aan elkaar gewaagd, maar ik reed op het laatst nog naar haar toe en deelde daarmee een mentale tik uit. Zeker toen ik haar in een bocht - waar ze moeite mee had - passeerde. Toen was het een kwestie van volhouden. Mijn seizoen is geslaagd, al hoop ik natuurlijk op het WK in Luxemburg aan het einde van de maand ook nog eens een sterke prestatie neer te zetten."