Volledig scherm
© Thinkstock

Begrotingstest voor dummies: zo scoorden de deelnemers

Hoe scoren lezers van de Stentor op de grote begrotingsquiz voor dummies? Vorige week konden zij de quiz over dit lastige onderwerp maken op de website. En wat blijkt: de deelnemers zijn niet zo thuis in de formele termen van een begroting. Met de hakken over de sloot haalden zij met ene 6 min een krappe voldoende.

De vraag 'wat betekent passiva?' bleek de lastigste vraag van heel de quiz te zijn, zo blijkt uit statistieken. In vergelijking met andere vragen wist slechts een klein deel van de deelnemers het goede antwoord. Daar tegenover staat dat een groot deel van de deelnemers het goede antwoord vond op de vraag 'Wat betekent het begrip weerstandsvermogen?'.

Aanleiding voor de quiz was ondernemer en raadslid in Lochem Hennie van der Most. die een raadsvergadering boycotte over de begroting. De reden? Begrotingen van gemeenten zijn volgens de politicus veel te ingewikkeld. Zelfs voor een zakenman als Van der Most. Onbegrijpelijke termen en nauwelijks te doorgronden cijfers.

De Stentor vraagt zich af of jij je wel weet te worstelen door alle begrotingstermen. Denk jij dat jij het beter doet dan een 6 min? Doe dan de quiz.

De quiz kan je niet zien in de app. Klik hier om deel te nemen.