Volledig scherm

Bekendmaking winnend ontwerp busbrug Zwolle tijdens Spoorcafé

ZWOLLE - Het winnende ontwerp van de busbrug over het spoor bij Zwolle wordt donderdag 17 november bekendgemaakt tijdens het Spoorcafé.

Tijdens deze avond wordt ook bekend wie deze beeldbepalende brug gaat bouwen. Met het realiseren van de busbrug zetten de gemeente Zwolle, provincie Overijssel, NS Stations en ProRail een belangrijke stap in de verdere verbetering van het vervoersknooppunt en het ontwikkelen van het stationsgebied.

In 2014 en 2015 legden bewoners van Zwolle via de klankbordgroep, de werkgroep busbrug en een inspiratiesessie een belangrijke basis voor de uitstraling, het silhouet, het uitzicht vanuit de bus en de beleving van de brug als object in de ruimte. Tijdens het Spoorcafé bij City-Post aan de Westerlaan 51 in Zwolle geeft de architect een toelichting op de achterliggende ideeën bij zijn ontwerp. Ook licht Henk Snel, stedenbouwkundige bij de gemeente Zwolle, vanuit zijn rol als voorzitter van de beoordelingscommissie toe waarom het gekozen ontwerp er voor de commissie uitsprong. De bijeenkomst start om 19.00 uur.